Marş al studenţilor pe plaja din Costineşti, semnal de alarmă asupra calităţii învăţământului

Aproximativ 150 de studenţi vor mărşălui, vineri, pe plaja din Costineşti şi vor împărţi diplome pe care va fi scris "Diplomă Degeaba", absolvent al "Academiei de Înalte Studii Academici" cu Titlu de "Semidoct", pentru a trage un semnal de alarmă asupra calităţii învăţământului.

230 afișări
Imaginea articolului Marş al studenţilor pe plaja din Costineşti, semnal de alarmă asupra calităţii învăţământului

Marş al studenţilor pe plaja din Costineşti, semnal de alarmă asupra calităţii învăţământului (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Manifestaţia de la Costineşti, organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), se doreşte a fi un semnal de alarmă asupra importanţei diplomei de licenţă atât pentru absolvent, cât şi pentru angajator.

"Pentru a trage un semnal de alarmă asupra calităţii învăţământului superior şi a importanţei diplomei atât pentru un absolvent, cât şi pentru un angajator, manifestul va începe cu un marş, la care vor participa peste 150 de studenţi din toată ţara. Aceştia îşi vor exprima într-un mod original opiniile, purtând tocă pe cap, cântând «Gaudeamus igitur» şi împărţind diplome trecătorilor", se arată în comunicatul al ANOSR remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Studenţii vor împărţi diplome ce vor avea scris, în loc de Diplomă de licenţă, "Diplomă DEGEABA", absolvent al "Academiei de Înalte Studii Academici" cu Titlu de "SEMIDOCT".

"Toate aceste denumiri vor să transmită un mesaj puternic: problema cu care studenţii români se confruntă în România este aceea că diploma de studiu nu mai reprezintă decât o hârtie, «bilet de intrare» pe piaţa muncii, fără a releva competenţele reale ale studentului", scriu reprezentanţii ANOSR.

Peste 150 de studenţi din toată ţara sunt aşteptaţi să participe la manifestaţia ce va începe vineri, la ora 17.00, din faţa Complexului Corsa. Participanţii la manifestaţie vor ocoli apoi lacul din Costineşti şi vor traversa faleza.

Aceştia se vor opri pe plajă în apropierea Obeliscului, la cortul ANOSR, unde vor arde diplomele "pentru a transmite voinţa studenţilor de a scăpa de astfel de diplome fără valoare în România". Acţiunea se va încheia cu un stand-up comedy pe tema întregii acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici