Marşul Diversităţii va avea loc pe 22 mai

Cea de-a şaptea ediţie GayFest va începe luni, de Ziua Internaţională de Luptă împotriva Homofobiei şi Transfobiei, şi se va încheia în 22 mai cu organizarea Marşului diversităţii, la care va participa şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, informează joi Asociaţia Accept.

90 afișări
Imaginea articolului Marşul Diversităţii va avea loc pe 22 mai

Marşul Diversităţii va avea loc pe 22 mai (Imagine: Andreea Câmpeanu/Mediafax Foto)

Asociaţia Accept precizează că cea de-a şaptea ediţie a GayFest 2010 va cuprinde o expoziţie foto şi text despre istoria persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) din US, UK şi Germania, filme de scurt metraj, cele mai vechi filme gay, workshop-uri: de teatru, despre fotoreportaj şi de desen, un curs de dans, TRANS Cafe, un Quiz PUB, concert de pian, petreceri, o piesă de teatru şi marşul diversităţii.

Potrivit sursei citate, ziua de 17 mai are dublă semnificaţie, marchând lansarea celei de-a şaptea ediţii a GayFest, dar şi Ziua Internaţională de Luptă împotriva Homofobiei şi Transfobiei.

"IDAHO (International Day Against Homophobia and Transphobia) este celebrată în fiecare an la nivel mondial pe 17 mai. Această zi este ziua în care homosexualitatea nu a mai fost considerată boală, fiind scoasă din Clasificarea Statistică Internaţională a Bolilor şi Problemelor Legate de Sănătate realizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii", se arată în comunicat.

Marşul Diversităţii se va organiza sâmbătă, de la ora 17.00, în ultima zi a GayFest, preintre invitaţii speciali fiind Michael Cashman, membru în Comitetul Executiv al Partidului Laburist din Marea Britanie, Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Csaba Asztalos de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Jonathan Rosenzweig, Secretar II în cadrul Ambasadei Israelului la Bucureşti.

Marşul va fi autorizat între orele 17.00 şi 19.00, plecarea fiind programată din Bulevardul Unirii (sensul de mers către Piaţa Constituţiei aproape de staţia de metrou Piaţa Unirii 1, capătul tramvaiului 32) către Piaţa Constituţiei şi cu sosire în Piaţa Izvor, aproape de staţia de metrou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici