Mărturia unei paciente cu COVID-19 din Spitalul TBC de la Stejăriş: Trecem prin două saloane cu persoane infectate ca să ajungem la toaletă

  • Carmen se plânge de condiţiile de cazare de la Spitalul TBC de la Stejăriş
  • Ea spune că trebuie să treacă prin două saloane cu paciente bolnave pentru a ajunge la toaletă
  • Spitalul de la Stejăriş primeşte numai pacienţi cu Covid de la sfârşitul lunii martie
  • Unitatea a fost înfiinţată în anii '40
  • Ce spun autorităţile locale: cunoaştem problema, spitalul va intra în reparaţii capitale
18629 afișări
Imaginea articolului Mărturia unei paciente cu COVID-19 din Spitalul TBC de la Stejăriş: Trecem prin două saloane cu persoane infectate ca să ajungem la toaletă

Sursa: Carmen Zaharie

Carmen este infectată cu noul coronavirus şi este internată în Spitalul TBC de la Stejăriş. În salon nu are chiuvetă. Femeia îţi arată drumul lung pe care trebuie să-l facă pentru a ajunge la toaletă. Trece prin două saloane în care sunt paciente infectate, deschide uşile învechite, iar apoi găseşte, în sfârşit, toaletele. Trebuie să atingă coşul de gunoi pentru a-l folosi. Vasul de toaletă nu este curăţat. Rar curge apă caldă la duş, spune Carmen, care se teme că aici se va îmbolnăvi şi mai tare, în loc să se vindece.

Prefectul de Braşov spune că ştie de condiţiile de la Stejăriş, şi că, în câteva luni, spaţiile din spital vor fi renovate. Până atunci însă, pacienţii cu Covid internaţi aici, dar şi medicii care îi îngrijesc, sunt nevoiţi să accepte situaţia. Carmen îi invită pe cei care trebuie să schimbe lucrurile să vină şi să vadă cu ochii lor saloanele.

„Reuşesc să mă fac bine, dar trecând prin saloane cu femei bolnave... să nu iau încă o dată virusul. În ceea ce priveşte baia, mi-e teamă că de acolo aş putea să iau alte boli”, se plânge Carmen Zaharie, în vârstă de 50 de ani, originară din Braşov. 

Aceasta invită reprezentanţii autorităţilor locale să verifice la faţa locului condiţiile în care sunt forţaţi să stea bolnavii în spital.
 
„Domnii aceştia care conduc, care sunt gospodari, şi-ar aduce mama sau soţia într-un loc ca acesta? Să vină să vadă despre ce e vorba, să nu mai vorbească din statistici, din cifre, din bani cheltuiţi”, a spus Carmen Zaharie. 

Cătălin Văsii, prefectul de Braşov, explică de ce nu s-a investit în ultimii ani în unitatea spitalicească.  

„O parte din clădirile în care acesta (spitalul n.r.) îşi desfăşoară activitatea sunt proprietatea privată a unor persoane, iar Consiliul Judeţean plăteşte chirie. Se are în vedere transferul: tot ceea ce înseamnă Spitalul de Pneumoftiziologie să meargă în altă locaţie. Urmează să fie supuse unor reparaţii capitale”, a declarat acesta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici