Mărturia unui iranian despre conflictul dintre Iran şi SUA: De fapt, e totul un teatru. Este un joc de-al lor. VIDEO

Conflictul dintre Iran şi Statele Unite ale Americii este de fapt un joc de culise, ameninţările între cele două state existând dintotdeauna, este de părere Mehrzad Moghazehi, un cetăţean iranian care locuieşte în România de mai mulţi ani.

19249 afișări
Imaginea articolului Mărturia unui iranian despre conflictul dintre Iran şi SUA: De fapt, e totul un teatru. Este un joc de-al lor. VIDEO

"Situaţia este destul de tensionată pentru orice iranian inclusiv pentru noi care trăim aici. Dacă lucrurile continuă cum au fost în ultima perioadă, poate izbucni un război. Eu nu sunt om politic, sunt un bucătar şef care trăiesc în România, de origine iraniană, tristeţea este valabilă şi pentru mine pentru că după ce am avut situaţia, cu toate problemele financiare, economice, în Iran pentru ca cei care sunt la putere au distrus economia. Toată lumea e îngrijorată, situaţia nu este deloc bună, pentru niciun iranian", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mehrzad Moghazehi.

Afaceristul susţine că Iranul nu este o ţară săracă.

"Există de toate, adică nu e aşa o sărăcie, să zici că e o ţară săracă. Iranul este o ţară foarte bogată. Stresul este destul de mare, pentru că aceste conflicte, eu, le cred nişte jocuri de culise, între Iran şi America, de fapt e totul un teatru, aşa cred şi foarte mulţi iranieni. Situaţia e tensionată şi nu ştiu dacă o să se rezolve în curând. Eu cred că mai rău de atât nu poate să fie, acest conflict între Iran şi America, ameninţările există dintotdeauna, dar acum nimeni nu ştie ce se poate întâmpla, care este adevărul. Părerea mea este că este un teatru, vor să izbucnească un război. Tuturor, celor de acolo, le este frică să iasă să protesteze pentru că acum o lună când s-a scumpit benzina de 3 ori, a fost un motiv pentru iranieni să iasă în stradă, au fost omorâţi peste 1.500 de oameni", a mai spus Mehrzad Moghazehi.

În ceea ce priveşte asasinarea lui Qasem Soleimani, iranianul crede că generalul a fost dat în vileag de către concetăţeni.

"Asasinarea lui Qasem Soleimani cred că este un teatru de-al lor, adică nu cred că americanii puteau să afle unde e generalul şi să-l bombardeze, a fost dat un pont de la ăştia ai noştri. Este un joc de-al lor, au vrut să scape de el, a fost un motiv şi să vedem ce o să se întâmple de acum încolo", a mai spus acesta.

În contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran, Donald Trump a anunţat miercuri că va cere Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în procesul de pace din Orientul Mijlociu. Ulterior, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat că acceptă solicitarea preşedintelui SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici