Masă sănătoasă în şcoli. Finanţarea - peste 1 miliard de euro. Programul vizează aproape 1 milion elevi

Programul „Masă sănătoasă în şcoli” vizează, în următorii cinci ani, aproape un milion de elevi. Finanţarea depăşeşte 1 miliard de euro, conform ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ministerul Sănătăţii trebuie să stabilească ce alimente sunt sănătoase pentru copii.

561 afișări
Imaginea articolului Masă sănătoasă în şcoli. Finanţarea - peste 1 miliard de euro. Programul vizează aproape 1 milion elevi

Sursa -Lamar Warriors School Cafeteria - Aşa arată masa unui elev din Statele Unite ale Americii

Premierul Nicolae Ciucă anunţă miercuri înfiinţarea unui grup de lucru condus de Cîmpeanu, împreună cu Ministerul Sănătăţii, al Finanţelor, al Agriculturii şi al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pentru programul „Masă sănătoasă în şcoli”.

Premierul a cerut ca de la 150 de şcoli programul să fie extins la toate şcolile sau „la un număr cât mai mare, pentru că eu consider că acest program trebuie să aibă o arie de cuprindere cât mai mare. Sigur, nu se va putea întâmpla peste noapte acest demers al nostru”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că mulţi părinţi decid dacă îşi trimit sau nu copiii la şcoală în funcţie de existenţa acestei mese calde, astfel că are legătură directă cu abandonul şcolar.

Finanţarea pentru program, pentru intervalul 2022 - 2027, depăşeşte 1 miliard de euro şi ţinteşte peste 900.000 de elevi, adică o treime din elevii României.

Ministerul Sănătăţii va stabili lista alimentelor care corespund conceptului de masă sănătoasă în şcoli, a spus Cîmpeanu, iar prin Ministerul Agriculturii se va încuraja folosirea exclusiv de produse româneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici