Maşina lui Bogdan Roman, găsită de anchetatori în Timişoara şi supusă unei expertize criminalistice

Maşina fiului cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, dat în urmărire generală şi consemn la frontieră în urma conflictului de sâmbătă noapte din localitate, a fost găsită de poliţişti în spatele blocului din Timişoara în care locuieşte prietena sa, autoturismul fiind supus unei expertize.

426 afișări
Imaginea articolului Maşina lui Bogdan Roman, găsită de anchetatori în Timişoara şi supusă unei expertize criminalistice

Maşina lui Bogdan Roman, găsită de anchetatori în Timişoara şi supusă unei expertize criminalistice (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că maşina fiului cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost descoperită, marţi, în spatele blocului din Timişoara unde locuieşte prietena acestuia.

Potrivit sursei citate, maşina a fost ridicată şi supusă unei expertize criminalistice.

Bogdan Roman este căutat în continuare de poliţişti, el fiind dat în urmărire generală şi consemn la frontieră, iar pe numele său existând un mandat de arestare preventivă emis în lipsă de magistraţii Judecătoriei Deta.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Poliţiştii au stabilit că agresorul este Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL), şi că şi fratele lui Bogdan, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandal.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost duşi la spital, doi ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara şi fiind în stare stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, fiind apoi externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Iniţial, patru persoane, între care şi Călin Roman au fost reţinute, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Luni seară, Judecătoria Deta a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului Călin Roman şi pentru Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, suspectaţi de implicare în altercaţie. Totodată, Judecătoria Deta a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, care este căutat de către anchetatori, fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

Faţă de cei cinci a fost pusă în mişcare acţiunea penală printr-o ordonanţă emisă luni, acuzaţiile fiind de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, mai multe infracţiuni de lovire-forma tip şi agravată. Pentru Bogdan Daniel Roman a fost începută urmărirea penală şi pentru infracţiunea de port fără drept al cuţitului în locuri publice.

Magistraţii Judecătoriei Deta au motivat decizia de arestare a patru persoane implicate în altercaţia din localitate prin faptul că "lăsarea în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică", în timp ce apărătorul suspecţilor a susţinut că fiul cel mare al primarului a fost şi el rănit.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara au confirmat, marţi, că fiul cel mare al primarului din Deta Bogdan Roman s-a prezentat la spital după scandal, precizând că acesta avea o plagă tăiată la degetul mare, a primit îngrijiri, apoi a fost lăsat să plece. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara, Liana Dacilescu, declara că Bogdan Roman s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor a unităţii sanitare cu o plagă tăiată la degetul mare de la mâna dreaptă şi a primit îngrijiri medicale la Casa Austria, Secţia de chirurgie reparatorie a spitalului, fiind lăsat să plece în aceeaşi noapte, fără a fi internat.

Potrivit sursei citate, Bogdan Roman le-a declarat medicilor că rana pe care o avea la degetul mare este rezultatul unei autoaccidentări, astfel că nu a fost anunţată Poliţia.

Poliţiştii l-au căutat pe Bogdan Roman la un apartament din Timişoara în care se ştia că locuieşte, însă nu au intrat deoarece nu aveau mandat de percheziţie, el nelocuind acolo cu forme legale.

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că ambii săi copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violentă şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, anunţa, luni, că a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş. Acolo, Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Popa afirma că şeful Poliţiei din Deta ar fi trebuit să-şi prezinte demisia. "Am discutat şi cu inspectorul şef care a confirmat că de-a lungul ultimelor luni i-a cerut, în repetate rânduri, şefului Poliţiei Deta să demisioneze", adăuga Popa.

Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie, în timp ce Liviu Popa preciza că va continua totuşi cercetarea prealabilă a acestuia.

Pe de altă parte, miercuri, Viorel Goloşie a ajuns la spitalul din Deta după ce i s-a făcut rău, el fiind cunoscut cu afecţiuni între care hipertensiune arterială şi boală coronariană.

Tot miercuri, şeful Poliţiei Române a anunţat că Goloşie şi-a depus raportul de pensionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici