Maşinile de colecţie din garajul românilor: câţi proprietari mai au un Aro, o Lada sau un Trabant

Cota "de piaţă" a mărcilor Aro, Lada, Wartburg, Mosk­vich, Trabant şi Volga a scăzut în ultimii trei ani la aproape 1,6% din totalul parcului naţional, respectiv în jur de 66.000 de maşini, potrivit Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRCPIV).

277 afișări
Imaginea articolului Maşinile de colecţie din garajul românilor: câţi proprietari mai au un Aro, o Lada sau un Trabant

Maşinile de colecţie din garajul românilor: câţi proprietari mai au un Aro, o Lada sau un Trabant

Înainte de 1989 aceste mărci repre­zentau un simbol al bogăţiei, foarte puţini români având posibilitatea să achizi­ţioneze un astfel de automobil, în con­diţiile în care acestea erau echiva­lentul modelelor de top ale mărcilor Audi, Mercedes-Benz, BMW, Porsche sau Bentley din prezent.

Spre exemplu, din totalul producţiei Aro, mai bine de două treimi erau exportate, clienţii din România fiind nevoiţi să ofere "atenţii" care depăşeau chiar şi de două ori preţul maşinii, în timp ce pentru un Trabant nou livrat din fosta Republică Democrată Germană se aştepta chiar şi 18 ani, părinţii înscriind copiii la naştere pe lista de aşteptare.
În prezent, în condiţiile în care numai prin programul "Rabla" au fost casate în acest an aproape 180.000 de maşini mai vechi de 20 de ani, parcul mărcilor "de colecţie" este în scădere.

Citeşte mai multe despre maşinile de colecţie din garajul românilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici