Măsuri pentru compensarea scumpirii gazelor

Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Muncii vor pregăti un pachet de măsuri pentru sprijinirea pensionarilor şi persoanelor cu venituri reduse, afectate de creşterea tarifelor la gaze, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu, arătând totodată că preţurile sunt stabilite pe piaţă, şi nu de către Guvern, "deşi se încearcă găsirea Executivului ca vinovat pentru creşterea preţurilor".

13 afișări
Imaginea articolului Măsuri pentru compensarea scumpirii gazelor

Măsuri pentru compensarea scumpirii gazelor (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat transmis de Executiv se arată că premierul Tăriceanu a declarat, la începutul şedinţei de miercuri a Cabinetului, că Guvernul şi el personal, ca prim-ministru, sunt preocupaţi de creşterea preţurilor la gaze naturale şi energie, precum şi de impactul pe care îl va avea majorarea preţurilor la utilităţi asupra populaţiei, îndeosebi asupra categoriilor sociale defavorizate.

El a reamintit că nu este pentru prima dată când Guvernul are discuţii şi ia hotărâri pentru atenuarea efectului majorării preţurilor la gaze şi energia termică asupra cetăţenilor, se arată în comunicat.

Şeful Executivului a stabilit ca Ministerul Economiei şi Finanţelor să lucreze în continuare împreună cu Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse pentru a concepe un pachet de măsuri în vederea sprijinirii categoriilor sociale defavorizate afectate de creşterea preţurilor la gaze. Acest sprijin este destinat doar categoriilor sociale defavorizate, respectiv pensionarii şi cei cu venituri foarte reduse.

"Să fie clar. Nu facem populisme, ci ne adresăm doar categoriilor defavorizate", a spus Tăriceanu, citat în comunicat.

El s-a referit şi la decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de majorare a preţului gazelor şi energiei electrice, arătând că a observat că "se încearcă găsirea unui vinovat pentru creşterea preţurilor, şi anume acel vinovat să fie Guvernul".

Premierul a arătat însă că într-o economie de piaţă, cum este cea românească, preţurile se stabilesc pe piaţă, în funcţie de legea cererii şi ofertei, şi nu de către Guvern.

Tot la începutul şedinţei, premierul a salutat semnarea unui Cod de bune practici pentru comerţul cu produse agroalimentare între producători şi retaileri şi a afirmat că un rol foarte important îi va reveni, pe viitor, Consiliului Concurenţei, care trebuie să aibă o prezenţă activă pe piaţă, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici