Măsuri speciale pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

  • Cele două săptămâni de pregătire pentru examenele finale ridică semne de întrebare
  • Îngrijorări apar şi în legătură cu desfăşurarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului
  • În clase, nu vor avea voie să fie mai mult de 10 elevi
  • Directoare: ”O să vedem la Bacalaureat, acolo chiar în oraşe, având în vedere că din 15 în clasă au rămas 10, va fi o problemă vizavi de locaţia în care se susţine examenul”
4966 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

Sursa FOTO: Hepta

În şcoli şi licee se vor lua măsuri speciale în perioada când elevii se vor pregăti pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat, dar şi în zilele când vor susţine aceste probe.

„În momentul în care vom intra la Evaluare, spre deosebire de anii trecuţi, având în vedere distanţarea socială, nu avem voie să avem mai mult de 10 copilaşi în clasă. Deci vom avea un număr mai mare de săli în care vom susţine Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a” spune Daniela Voinea, directorul unei unităţi şcolare din Bucureşti.

Lipsa sălilor de clasă din oraşele mai mici, ridică o problemă.

„O să vedem la Bacalaureat, acolo chiar în oraşe, având în vedere că din 15 în clasă au rămas şi la ei tot zece, acolo cred eu că va fi o problemă vizavi de locaţia în care se susţine examenul.”

Daniela Voinea, care este director de şcoală gimnazială în Capitală, îţi spune ce alte reguli trebuie respectate. Băncile vor fi despărţite de cel puţin doi metri, iar elevilor li se va lua temperatura atunci când vor ajunge la şcoală.

„Trebuie respectate nişte condiţii. Această temperatură este luată la intrarea în curtea şcolii, după care copiii vor merge la săli, noi va trebui să planificăm orele de pregătire la intervale de 10 - 15 minute, astfel încât să nu se producă îmbulzeală la poarta şcolii. Ei vor fi introduşi într-o sală de clasă, sală care va rămâne a lor până la sfârşitul perioadei de pregătire” a explicat Daniela Voinea.

Pe parcursul celor două săptămâni de recapitulări, intrarea şi ieşirea din şcoală se va face separat. La intrare, elevii vor fi obligaţi să se spele pe mâini şi să se dezinfecteze.

Rămân, însă, multe semne de întrebare şi multe îngrijorări cu privire la aceste două săptămâni opţionale de şcoală. Sunt părinţi care au anunţat deja că preferă ca elevii să nu vină la şcoală până în ziua examenului, de frica îmbolnăvirii cu Covid-19.

Tocmai pentru ca elevii să revină la şcoală în siguranţă, specialişti din Sănătate şi din Educaţie lucrează intens la un Ordin care urmează să fie publicat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici