Video Măsurile de protecţie anti-Covid, un pericol în plus pentru animale. Cum îţi poţi feri patrupedul de substanţele toxice

  • Multe animale de companie s-au intoxicat din cauza substanţelor cu care autorităţile dezinfectează străzile şi blocurile
  • Autorităţile spun că nu au primit reclamaţii de la stăpânii animalelor
  • Veterinarii îi sfătuiesc pe stăpânii animalelor de companie să nu îi scoată la plimbare decât după două-trei ore de la dezinfecţia străzilor
405 afișări

Nu vrei să îţi vezi niciodată câinele în agonie! Aşa că fii atent zilele acestea, când străzile şi blocurile sunt stropite frecvent cu dezinfectanţi împotriva coronavirusului. Cristian, un tânăr din Bucureşti, s-a speriat când căţeluşa lui a început să tremure de cum a ieşit afară.

”E ceva îngrozitor să te uiţi la ele cum se chinuie şi să nu ai puterea să faci nimic.”

Asemenea neplăceri îndură multe animale. Veterinarii spun că au cazuri frecvente în care pacienţi necuvântători sunt afectaţi de lupta cu noul coronavirus.

Dr. Constantin Ifteme, medic veterinar: „Ca urmare a dezinfecţiei străzilor şi spaţiilor colocative cu substanţe pe bază de clor, cloramina sau hipoclorit. Pacienţii noştri prezintă simptomatologie acută, tuse, până la stări grave de sufocare.”

Dezinfectanţii pe bază de clor aduc patrupedelor şi dureri de stomac sau produc alergii serioase, care îi pot lăsa fără blană. Soluţii există.

Dr. Constantin Ifteme: „De fiecare dată când ne întoarcem de la plimbările obişnuite să le spălăm lăbuţele cu apă curată. Putem să le spălăm chiar întregul corp, atât cu apă cât şi cu şampon pentru animale de companie.”

Dacă animelele de companie mai au o speranţă, câinii, pisicile fără stăpân şi păsările supravieţuiesc doar dacă au noroc, spun activiştii pentru drepturile necuvîntătoarelor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici