MECT interzice editarea şi distribuirea broşurilor cu subiectele pentru bacalaureat

Ministerul Educaţiei interzice editarea şi comercializarea unor broşuri care să cuprindă subiectele de la examenul de bacalaureat din 2008, întrucât o astfel de practică contravine politicilor educaţionale promovate de MECT, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, consilierul ministerial Mihaela Suciu.

181 afișări
Imaginea articolului MECT interzice editarea şi distribuirea broşurilor cu subiectele pentru bacalaureat

MECT interzice editarea şi distribuirea broşurilor cu subiectele pentru bacalaureat

Conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a precizat că nu a înregistrat până luni niciun caz privind realizarea unor astfel de broşuri pentru 2008.

Mai mult, MECT a transmis tuturor inspectoratelor şcolare judeţene şi celui al municipiului Bucureşti o notă prin care recomandă informarea conducerii unităţilor de învăţământ în legătură cu decizia de a nu permite difuzarea în şcoli sau utilizarea în cadrul orelor a unor asemenea materiale auxiliare neavizate de către minister.

"Subiectele de la bacalaureat sunt în dezbatere publică şi pot suferi modificări. În 12 aprilie vor fi postate, pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro, subiectele definitive, iar inspectoratele vor primi DVD-uri cu aceste subiecte şi cu rezolvări, pentru a fi distribuite fiecărui liceu şi puse la dispoziţia elevilor", a mai spus Suciu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud le-a transmis, luni, directorilor de şcoli că este interzisă vânzarea în instituţiile de învăţământ a broşurilor şi culegerilor care conţin subiecte de bacalaureat şi rezolvarea acestora pentru sesiunea 2008.

Potrivit inspectorului general adjunct Balasz Denes, dispoziţia a venit de la Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, după ce unele edituri au dezvăluit intenţia de a tipări culegeri care conţin subiectele de Bacalaureat 2008 şi rezolvările acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici