MECT promite să sprijine acţiunile de eliminare a corupţiei la cazarea în cămine

Reprezentanţii studenţilor vor participa ca observatori în comisiile de cazare în cămine şi vor putea face verificări după repartizarea locurilor, Ministerul Educaţiei dând asigurări, la întâlnirea de vineri, că va sprijini acţiunile federaţiilor sindicale de prevenire a corupţiei la cazare.

1 afișare
Imaginea articolului MECT promite să sprijine acţiunile de eliminare a corupţiei la cazarea în cămine

MECT promite să sprijine acţiunile de eliminare a corupţiei la cazarea în cămine

La întâlnirea de vineri, dintre reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) şi cei ai federaţiilor studenţeşti - Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Uniunea Studenţilor din România şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România - au fost discutate subiecte legate de asigurarea facilităţilor de transport pentru studenţi, condiţiile din cămine, disfuncţionalităţile la repartizarea locurilor în cămine, sistemul de alocare a burselor şi subvenţiilor pentru cazare şi masă, se arată într-un comunicat al MECT.

În ce priveşte majorarea burselor şi a subvenţiilor, reprezentanţii MECT le-au cerut liderilor organizaţiilor studenţeşti să îşi fundamenteze revendicările şi să prezinte, la întâlnirea de la Sinaia, din 22-24 august, propuneri concrete. În cadrul întâlnirii de la Sinaia va fi dezbătut noul pachet legislativ în domeniul educaţiei elaborat de Ministerul Educaţiei.

Totodată, cele două părţi au mai convenit ca, începând din 10 septembrie, echipe mixte formate din oficiali ai MECT şi reprezentanţi ai studenţilor să efectueze controale în centrele universitare, pentru a evalua modului în care au fost cheltuite fondurile alocate de la buget pentru reabilitări, reparaţii şi consolidări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici