Medar: CSAT nu a discutat, cât am fost la Cotroceni, despre numărul utilizat de Mohammed Atta

Fostul consilier prezidenţial Sergiu Medar a declarat pentru MEDIAFAX că nu ştie nimic despre faptul că pe lista telefoanelor utilizate de liderul operaţional al teroriştilor de la 11 septembrie ar figura un număr din România şi că în CSAT nu s-a discutat, cât el a deţinut funcţia, despre subiect.

6 afișări
Imaginea articolului Medar: CSAT nu a discutat, cât am fost la Cotroceni, despre numărul utilizat de Mohammed Atta

Medar: CSAT nu a discutat, cât am fost la Cotroceni, despre numărul utilizat de Mohammed Atta

Pe lista numerelor de telefon utilizate de liderul operaţional al teroriştilor care au comis atentatele de la 11 septembrie, Mohammed Atta, figurează şi un număr din România, fără să se ştie încă motivul pentru care militantul l-a utilizat, relatează La Liberation în ediţia electronică, citând un raport clasificat al FBI, realizat în noiembrie 20001.

Medar a menţionat, întrebat de MEDIAFAX, că nu ştie nimic despre acest subiect şi, de asemenea, că nu a fost discutat în CSAT pe vremea când el era consilier prezidenţial pe probleme de securitate.

Raportul citat de Liberation nu precizează rezultatele anchetei, prin urmare nu se ştie în ce scop ar fi putut folosi Atta numărul din România. El a folosit un alt număr internaţional fie pentru a contacta un complice, fie pentru a obţine sprijin pentru acţiunile sale teroriste, precizează publicaţia franceză.

Raportul dezvăluie activităţile celor 19 autori ai atentatelor de la 11 septembrie în cursul perioadei de optsprezece luni care au precedat atacurile comise pe teritoriul Statelor Unite.

Medar a fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate în primii doi ani de mandat ai preşedintelui Traian Băsescu. În perioada 1999 - 2005 Sergiu Medar a fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare.

Pe lista convorbirilor lui Mohammed Atta figurează un număr din România

Talpeş: CSAT a ştiut despre problema numărului de telefon utilizat de Atta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici