Mediaş: Aproximativ 20 de copaci rupţi şi mai multe străzi inundate în urma unei furtuni puternice

Aproximativ 20 de copaci din parcurile din localitatea Mediaş, judeţul Sibiu, s-au rupt sâmbătă, în urma unei furtuni puternice şi mai multe străzi au fost inundate, cantitatea de precipitaţii care a căzut în zonă depăşind 30 de litri pe metru pătrat.

74 afișări
Imaginea articolului Mediaş: Aproximativ 20 de copaci rupţi şi mai multe străzi inundate în urma unei furtuni puternice

Mediaş: Aproximativ 20 de copaci rupţi şi mai multe străzi inundate în urma unei furtuni puternice (Imagine: Cosmin Andrei/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţulor Primăriei Mediaş, aproximativ 20 de copaci din parcurile şi zonele verzi din oraş s-au rupt, sâmbătă după-amiază, în timpul unei furtuni care a durat aproape o oră.

"A fost o furtună puternică, cu vijelie, vânt şi ploaie abundentă. S-au rupt copaci, dar nu au existat victime sau pagube materiale", a declarat Alina Ştefan, purtător de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Potrivit sursei citate, pentru îndepărtarea copacilor şi securizarea zonelor au întervenit reprezentanţii Serviciului Public de Ecologizare din cadrul Primăriei Mediaş.

În plus, în oraş mai multe străzi au fost inundate după ce canalizarea nu a mai făcut faţă cantităţii mari de apă.

Potrivit meteorologilor de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, cantitatea de precipitaţii care a căzut în localitatea Mediaş a fost de 30,5 litri pe metru pătrat. În alte zone ale judeţului s-au înregistrat precipitaţii cuprinse între 14 litri pe metru pătrat la Dumbrăveni şi 47 de litri pe metru pătrat la Iacobeni. În municipiul Sibiu cantitatea de precipitaţii căzute în timpul zilei de sâmbătă a fost de 16 litri pe metru pătrat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Alin Dumitraş, în întreg judeţul Sibiu nu au existat locuinţe inundate, doar câteva beciuri în localitatea Sângătin.

"A căzut şi grindină, însă nu în cantităţi foarte mari sau de mari demensiuni care să provoace însemnate pagube materiale. Nu am avut semnalate probleme deosebite în judeţ în urma furtunii de sâmbătă", a declarat Alin Dumitraş.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Sibiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, va mai ploua, fără însă a se produce furtuni. Duminică, însă, în judeţ mai pot apărea furtuni cu cantităţi mari de precipitaţii într-un timp scurt.

Meteorologii au emis, sâmbătă după-amiază, o avertizare cod galben de ploi, vijelii şi furtuni valabilă de sâmbătă seară până duminică seară în mai mult de jumătate din ţară, excepţie făcând nord-vestul şi estul teritoriului.

"În intervalul 19 iunie, ora 21.00 - 20 iunie, ora 21.00, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în cea mai mare parte a ţării, fiind caracterizată de ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot avea şi aspect de vijelie, şi, izolat căderi de grindină", se arată în textul avertizării publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici