Medicamentul care ar putea pune capăt internărilor record din cauza Covid ajunge în România

  • România primeşte din Japonia o donaţie de 12.200 de tablete de Favipiravir
  • Studiile preliminare pe virusul SARS COV 2 au arătat că Favipiravirul scade contagiozitatea pacienţilor
  • Tratamentul experimental va ajunge pentru 100 de români infectaţi
  • Favipiravir este un medicament conceput iniţial pentru tratarea gripei
24602 afișări

Lumea întreagă este în căutarea celui mai bun tratament pentru COVID-19. Medicamente destinate altor boli sunt folosite de medici în diferite scheme de tratament, pentru a salva vieţile celor infectaţi.

Medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă îţi spune că în România ajunge din Japonia Avigan, sau Favipiravir. Tratamentul, care va fi suficient pentru 100 de pacienţi, a fost solicitat de autorităţile noastre pentru un studiu clinic. Aşa au făcut alte 38 de ţări, în cadrul unui program umanitar susţinut de Guvernul Japoniei. 

Favipiravirul este un medicament conceput iniţial pentru tratarea gripei. Trebuie să ştii însă că s-au făcut studii preliminare care arată că cel mai important beneficiu al acestui medicament este că îi ajută pe pacienţi să scape mai repede de SARS COV 2, deci să nu mai stea atât de mult în spital. În spitalele din România un pacient infectat poate sta săptămâni în şir într-un salon până când rezultatul testelor PCR este negativ.

Medicii vor stabili curând în ce unităţi sanitare va ajunge medicamentul şi în ce faze ale bolii va fi dat concret.

„Un beneficiu ar fi legat de o tolerabilitate mult mai bună, de un profil de efecte adverse mult mai bun comparativ cu medicaţia care se foloseşte în acest moment pentru Covid 19. Îmbunătăţeşte rata de debarasare de virus, cu alte cuvinte reduce durata internării şi scade contagiozitatea pacienţilor. Nu este preferat neapărat pentru o anumită formă de boală, darn oi ştim că, în momentul de faţă, o prioritate o reprezintă pacienţii cu forme severe”, a spus Dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist la Spitalul Militar Central. 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici