Medici şi farmacişti, ridicaţi de procurorii DIICOT, pentru decontarea de reţete fictive

Paisprezece medici şi administratori de farmacii au fost ridicaţi, luni, la capătul a 29 de percheziţii făcute de poliţiştii şi jandarmii maramureşeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT, într-un dosar de decontare a unor reţete medicale fictive, informează Poliţia Română.

1205 afișări
Imaginea articolului Medici şi farmacişti, ridicaţi de procurorii DIICOT, pentru decontarea de reţete fictive

Medici şi farmacişti, ridicaţi de procurorii DIICOT, pentru decontarea de reţete fictive (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au efectuat 29 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale care ar fi obţinut însemnate beneficii materiale, prin decontarea unor reţete medicale fictive", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Conform sursei citate, luni dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Maramureş, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Oradea şi Ilfov şi procurorii DIICOT Maramureş au descins la 29 de adrese din oraşele Baia Mare, Târgu Mureş, Oradea şi Otopeni, în urma cărora au fost ridicate şi duse la audieri 14 persoane, majoritatea medici şi administratori ai unor farmacii.

Aceştia sunt acuzaţi că ar fi constituit o grupare care, prin fraudă informatică, înşelăciune, fals în acte şi fals informatic, ar fi înşelat, cu ajutorul unor firme fantomă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu o sumă mare de bani, prin decontarea de reţete false.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 - 2013, membrii grupării ar fi decontat mai multe tranzacţii fictive prin intermediul unor firme fantomă care aveau sediile sociale în Bucureşti şi în judeţul Bihor.

Suspecţii ar fi cumpărat, fără acte de provenienţă, cantităţi mari de medicamente din domeniul oncologic şi hematologic, pe care le-ar fi introdus apoi, cu acte false, în firmele fantomă. Ulterior, aceste medicamente au fost vândute în mod fictiv şi decontate de CNAS pe baza unor reţete false.

După ce banii de la CNAS ajungeau în conturile suspecţilor, medicamentele erau preluate de alţi membri ai grupării, administratori de farmacii, care le decontau, la rândul lor, prin aceeaşi metodă.

Procurorii au precizat că, în urma percheziţiilor au fost găsite sute de cutii de medicamednte pentru care nu existau acte de provenienţă şi aproape 80.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici