Medicii de familie spun că îşi închid cabinetele de la 1 aprilie

Medicii de familie spun că de la 1 aprilie vor închide toate cabinetele din ţară, pe termen nelimitat, până când va avea loc "o negociere reală" a Contractului cadru şi va exista o garanţie că problemele negociate se vor regăsi în document.

33 afișări
Imaginea articolului Medicii de familie spun că îşi închid cabinetele de la 1 aprilie

Medicii de familie spun că îşi închid cabinetele de la 1 aprilie

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Patronatul Naţional de Medicina Familiei (PNMF) arată, într-un comunicat de duminică, că nu au avut loc niciun fel de consultări prealabile între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, SNMF şi PNMF cu privire la Contractul cadru şi, respectiv, la normele de aplicare ale acestuia pentru anul 2009.

Potrivit surselor citate, forma finală a Contractului cadru pentru anul 2009 nu ţine cont de niciun fel de propuneri ale medicilor de familie, ci dimpotrivă, conţine prevederi care îngreunează şi birocratizează suplimentar activitatea cabinetelor de medicină de familie.

"În aceste condiţii SNMF şi PNMF decid menţinerea în continuare a hotărârii de a nu se semna contractul pe anul 2009 şi, fiind în afară de contract, decid închiderea tuturor cabinetelor de medicină de familie din ţară cu începere din data de 01.04.2009, pe termen nelimitat, până când va avea loc o negociere reală a contractului cadru şi a normelor între reprezentanţii autorităţilor şi cei ai SNMF şi PNMF în calitate de reprezentanţi ai medicilor de familie şi, respectiv, va exista o garanţie reală că elementele negociate real se vor regăsi în prevederile Contractului cadru şi ale normelor de aplicare", se mai arată în comunicatul citat.

Medicii de familie, reuniţi în şedinţă extraordinară, au decis, sâmbătă, în unanimitate, să nu semneze Contractul cadru pe 2009 întrucât acesta nu conţine şi propunerilor lor, astfel încât de miercuri, 1 aprilie, pacienţii vor trebui să plătească reţetele compensate, consultaţiile şi analizele.

Medicii de familie refuză semnarea Contractului cadru pe anul 2009 întrucât forma actuală a documentului nu ţine cont de propunerile avansate de medici şi cuprinde prevederi care le încalcă drepturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici