Medicină şi durere. Spitalul de Urgenţă Ploieşti amână operaţii, pentru că nu are anestezice

Operaţiile care nu sunt urgente sunt amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti din cauza faptului că lipseşte un anestezic. Pe stoc mai sunt fiole, dar sunt folosite pentru operaţiile care nu pot fi amânate.

181 afișări
Imaginea articolului Medicină şi durere. Spitalul de Urgenţă Ploieşti amână operaţii, pentru că nu are anestezice

Medicină şi durere. Spitalul de Urgenţă Ploieşti amână operaţii, pentru că nu are anestezice

Managerul spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Niculescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că luni s-a luat decizia ca unele operaţii să fie amânate, având în vedere că în farmacia unităţii sanitare mai există doar 100 de fiole de anestezic.

Fiolele de care mai dispune spitalul sunt folosite pentru operaţiile urgente.

A fost o sincopă de furnizare. (...) Avem în stoc 100 de fiole şi s-a decis să fie amânate operaţiile care nu sunt urgenţe. Se fac doar urgenţele, fiind temporizate operaţiile cronice. Lipseşte un anestezic folosit la anestezia generală”, a declarat Niculescu.

Potrivit acestuia, comanda de anestezic a fost dată la sfârşitul lui octombrie, dar deocamdată nu a ajuns.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici