Medicul erou de la incendiul din Piatra Neamţ a transmis primul mesaj din Belgia: ”Am început să mă pot mişca şi să pot merge”

  • Medicul Cătălin Denciu, cel care a intrat în foc pentru a-i salva pe pacienţii salonului spitalului din Piatra Neamţ, a trimis un prim mesaj public din Belgia.
  • De pe patul spitalului, el a anunţat că se recuperează şi că treptat a început să se mişte.
1892 afișări
Imaginea articolului Medicul erou de la incendiul din Piatra Neamţ a transmis primul mesaj din Belgia: ”Am început să mă pot mişca şi să pot merge”

Primele declaraţii ale medicului român au fost făcute pentru publicaţia Defensie, fiind publicate pe portalul beldefnews.mil.be.

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou (...) Astăzi pot să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi", le-a spus Cătălin Denciu jurnaliştilor care l-au vizitat la spital.

Asistat de echipa medicală şi de soţie, Cătălin Denciu învaţă tehnici de reabilitare. El va continua recuperarea la spitalul belgian.

Incendiul de la Piatra Neamţ a avut loc în luna noiembrie, anul trecut. Medicul Cătălin Denciu era de gardă şi a încercat să-i salveze pe pacienţii din salonul care a luat foc. El a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe aproape jumătate din corp.

Pentru a primi îngrijiri, el a fost transferat la un spital militar din Bruxelles. Ulterior, Denciu a fost transferat pentru recuperare la cel mai mare spital din capitala Belgiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici