Medicul Virgil Musta: Există două Românii. Una care se distrează şi alta care se îngrijorează

Medicul Virgil Musta a vorbit despre românii care nu cred că există noul coronavirus şi românii care se tem de boală: „Există la ora actuală două Românii”

2714 afișări
Imaginea articolului Medicul Virgil Musta: Există două Românii. Una care se distrează şi alta care se îngrijorează

Medicul Virgil Musta: Există două Românii. Una care se distrează şi alta care se îngrijorează

„Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează şi alta care este îngrijorată şi parte din ea suferă în spitalele din ţară. Pandemia este în creştere, în fiecare zi doborâm un nou record şi peste puţin timp spitalele vor fi copleşite de numărul de cazuri.

Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienţii nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav. Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în perioada în care nu s-au respectat regulile şi sistemul de sănătate a fost copleşit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franţa, în Spania şi chiar în SUA, ţări cu sistem de sănătate mult superioare ţării noastre”, a spus medicul, da Digi 24.

Virgil Musta a adăugat că există tineri care cred că ei nu se pot îmbolnăvi. Totuşi, ei pot deveni vectorul acestui virus şi să îmbolnăvească pe alţii când se întorc în comunitate.

„Şi aceştia pot face o formă severă, chiar cu deces. Există posibilitatea ca cei care se reîmbolnăvesc să nu fi făcut anticorpi. Luând contact din nou cu virusul şi cu o cantitate mai mare de virus refac boala şi de obicei o fac într-o formă mai severă, cu afectare pulmonară care de cele mai multe ori ajung la Terapie Intensivă. Există şi varianta ca deşi au fost iniţial vindecaţi la nivelul faringelui cu test negativ totuşi virusul să persiste în organism şi să reapară în momente de imunitate deficitară”, a afirmat Musta.

Potrivit acestuia, singurul mijloc pentru a evita îmbolnăvirea este respectarea celor 3 reguli de bază – distanţarea socială, purtarea măştii şi spălatul pe mâini.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici