Mehedinţi: Trafic feroviar blocat după ce un vagon al unui tren de marfă a deraiat

Circulaţia feroviară este blocată, marţi dimineaţă, între Drobeta Turnu Severin şi Filiaşi, după ce un vagon al unui tren de marfă a deraiat în zona haltei Balota, fără a exista victime.

387 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Trafic feroviar blocat după ce un vagon al unui tren de marfă a deraiat

Mehedinţi: Trafic feroviar blocat după ce un vagon al unui tren de marfă a deraiat (Imagine: Marius Vasilica/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, incidentul ar fi fost provocat de o defecţiune la un boghiu al unuia dintre vagoanele garniturii, care este încărcată cu fier vechi şi venea de la Craiova.

CFR Marfă a precizat, într-un comunicat de presă, că deraierea s-a produs la ora 7.45, în staţia Valea Albă, pe raza Sucursalei Banat Oltenia, la ieşirea peste macaze a trenului 91797, încărcat cu resturi metalic, care fusese format în Slatina şi circula către staţia Reşiţa.

Echipele CFR lucrează la repunerea garniturii pe şine, traficul feroviar fiind blocat.

Conform şefului Poliţiei Transporturi Căi Ferate, Pantelică Bobârsc, în următoarele două ore şase trenuri de persoane ar urma să tranziteze zona. Acestea vor fi oprite însă în cele mai apropiate gări de pe traseu, respectiv Balota şi Drobeta-Turnu Severin, până când traficul în zonă va fi reluat.

La ora transmiterii acestei ştiri, trenul personal 9520 care circulă pe relaţia Orşova - Filiaşi staţionează în gara Drobeta-Turnu Severin până la remedierea situaţiei, a precizat CFR Marfă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici