Mehedinţi: Trei reţinuţi într-un dosar de proxenetism cu minore. Printre clienţi, autorităţi locale

Trei persoane din Drobeta Turnu Severin şi Băile Herculane au fost reţinute, miercuri, fiind acuzate că racolau eleve de liceu, unele minore, pe care le exploatau sexual, printre clienţii acestora figurând, potrivit unor surse judiciare, autorităţi locale, poliţişti şi avocaţi din Mehedinţi.

1301 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Trei reţinuţi într-un dosar de proxenetism cu minore. Printre clienţi, autorităţi locale

Mehedinţi: Trei reţinuţi într-un dosar de proxenetism cu minore. Printre clienţi, autorităţi locale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele trei persoane despre care anchetatorii spun că sunt liderii reţelei de proxenetism, destructurată de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost audiate, miercuri seară, fiind reţinute pentru 24 de ore.

Doi dintre presupuşii proxeneţi cu vârste cuprinse între 47 şi 57 de ani sunt oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin, iar cel de-al treilea este proprietarul unei pensiuni din Băile Herculane.

În acelaşi dosar urmează să fie audiat, în cursul serii de miercuri, şi un avocat din Drobeta Turnu Severin, despre care anchetatorii susţin că ar face parte din reţeaua de proxenetism.

De la domiciliile suspecţilor au fost ridicate, înaintea audierilor, mai multe calculatoare, unde suspecţii aveau fotografii cu tinerele pe care le exploatau. Potrivit anchetatorilor, aceştia sunt suspectaţi că racolau fete din liceele din Drobeta Turnu Severin, pe care apoi le exploatau sexual.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, un număr de 25 de tinere, unele minore, au fost plasate unor lideri ai administraţiei locale din Drobeta Turnu Severin, unor avocaţi şi unor poliţişti din judeţul Mehedinţi.

Aceleaşi surse au arătat că un primar din Mehedinţi ar fi oferit suma de 1.000 de lei unei minore care i-a fost plasată şi care, îmbrăcată în costum de crăciuniţă, ar fi dansat lasciv în faţa acestuia, fără să întreţină însă raporturi sexuale cu edilul.

Conform surselor citate, unul dintre liderii reţelei le racola pe unele dintre fete din apropierea liceelor, majoritatea fiind eleve cu posibilităţi materiale reduse şi le ducea apoi la locuinţa sa, după care le plasa clienţilor cu posibilităţi financiare.

Sursele citate au mai arătat că, de-a lungul timpului, pe contul personal de pe reţeaua de socializare Facebook, unul dintre suspecţi le prezenta pe unele dintre fete prietenilor săi, mulţi dintre ei clienţi fideli ai reţelei.

Reţeaua a fost monitorizată din anul 2013, atât cu tehnică de supraveghere internă, cât şi externă.

Cele trei persoane reţinute vor fi prezentate, joi, Curţii de Apel Craiova, cu propunerea de arestare preventivă pentru proxenetism şi exploatare sexuală a minorelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici