Meleşcanu, nemulţumit de bugetul MAp propus de Vosganian

Miniştrii Apărării şi Economiei vor apela la arbitrajul premierului dacă nu vor cădea de acord asupra bugetului alocat Apărării pe anul 2008, a declarat ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu.

1 afișare
Imaginea articolului Meleşcanu, nemulţumit de bugetul MAp propus de Vosganian

Meleşcanu, nemulţumit de bugetul MAp propus de Vosganian

El s-a declarat nemulţumit de proiectul de buget propus în şedinţa de Guvern de către ministrul Economieri şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care alocă mai puţin de 2 la sută din PIB pentru apărare.

"Urmează să purtăm săptămâna viitoare tratative pentru creşterea cotei alocate din PIB la 2,38 la sută. Orice coborâre sub 2 la sută afectează programul de înzestrare al Armatei şi respectarea programelor de colaborare cu NATO, UE, OSCE şi cu coaliţiile multinaţionale. În cazul în care nu ne vom pune de acord, primul-ministru a promis că va arbitra imparţial negocierile", a declarat Meleşcanu.

Potrivit sursei citate, programul de înzestrare al Armatei cuprinde şi achiziţionarea a două avioane de comandament pentru transportul conducerii din minister.

"Avioanele nu sunt pentru mine, ci pentru Ministerul Apărării. Procedurile de achiziţie sunt lungi şi laborioase şi probabil nu voi mai fi ministru al Apărării când avioanele vor intra în dotarea Armatei. Achiziţia avionelor este necesară, dat fiind programul de modernizare a dotării aviaţiei. Este necesară deoarece întâmpinăm greutăţi până şi în transportul trupelor spre teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan, deoarece companiile private au preţuri foarte mari", a spus Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici