Meleşcanu: Pot să confirm că mă interesează un mandat de judecător la CC

Vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu (PNL) a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este interesat, în principiu, de un mandat de judecător la Curte, menţionând că este prematură discuţia privind condiţiile în care va pleca şi precizând că nu intenţionează să treacă la independenţi.

12 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Pot să confirm că mă interesează un mandat de judecător la CC

Meleşcanu: Pot să confirm că mă interesează un mandat de judecător la CC (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu am ascuns niciodată că la experienţa pe care o am şi la pregătirea pe care o am, posibilitatea unei activităţi la Curtea Constituţională m-ar interesa. Dar cum şi în ce condiţii, asta e prematur să vorbim acum. Dar da, pot să confirm că mă interesează în principiu un mandat de judecător la Curte", a susţinut Teodor Meleşcanu.

Întrebat cum comentează faptul că unii liberali spun că va pleca după Congres la independenţi, senatorul PNL a replicat: "Colegilor din partid care au dat ştirea că plec la independenţi le dau o veste proastă: nu e adevărat".

Surse din PNL au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Teodor Meleşcanu ia în calcul retragerea din PNL în sensul obţinerii unui mandat de 9 ani de judecător al Curtea Constiuţională, în condiţiile expirării câtorva din mandatele actualilor membri ai Curţii.

Manadatele a trei judecători ai CC expiră în 2010, doi dintre aceştia fiind desemnaţi de Parlament, celălalt fiind desemnat de şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici