Membrii familiei lui Crulic au cerut deshumarea cadavrului pentru stabilirea cauzei morţii

Membrii familiei românului Claudiu Crulic, mort în Polonia, unde executa o pedeapsă cu închisoarea, au solicitat Poliţiei Botoşani deshumarea cadavrului acestuia, îngropat în Dorohoi, pentru efectuarea unei necropsii în urma căreia să fie stabilite cauzele morţii.

51 afișări
Imaginea articolului Membrii familiei lui Crulic au cerut deshumarea cadavrului pentru stabilirea cauzei morţii

Membrii familiei lui Crulic au cerut deshumarea cadavrului pentru stabilirea cauzei morţii (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, subcomisar Manuela Ieremie, a declarat, joi, că cererea a fost depusă de aparţinători legali ai bărbatului, din oraşul Dorohoi, care s-au arătat nemulţumiţi de modul în care a fost soluţionat, în Polonia, cazul morţii tânărului.

Ea a precizat că soluţionarea cererii a fost declinată Parchetului Tribunalului Botoşani.

Purtătorul de cuvânt al archetului Tribunalului Botoşani, Aurel Simion, a declarat că documentaţia respectivă nu a ajuns încă la Parchet.

Ministrul Cristian David a cerut Poliţiei Române să facă demersurile necesare pentru "stabilirea cu certitudine" a cauzelor morţii cetăţeanului român Claudiu Crulic, care a decedat într-un spital polonez după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa în Polonia.

Românul Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia.

Crulic a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007 şi a decedat la 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici