Memorandum pentru rezolvarea problemei grupelor de muncă

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că în ultima şedinţă a Guvernului a fost aprobat un memorandum pentru „calcularea” şi „soluţionarea” problemei grupelor de muncă.

60 afișări
Imaginea articolului Memorandum pentru rezolvarea problemei grupelor de muncă

Memorandum pentru rezolvarea problemei grupelor de muncă (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a spus într-o conferinţă de presă, că prin proiectul de lege pe care l-a propus în urmă cu câţiva ani, când era senator, ar fi trebuit, pentru a rezolva problema grupelor de muncă, să se aloce din bugetul Casei Naţionale de Pensii peste 800 de milioane de euro.

El spune că efortul financiar ar fi cu atât mai mare cu cât, din 2009, este preconizată o nouă mărire a punctului de pensie. „La anul urmează o nouă majorare a pensiilor. Acum, valoarea punctului de pensie este 581 lei RON, iar la anul va fi 779 lei RON, deci va fi o creştere de 34 la sută, ceea ce înseamnă foarte mult. Punctul de pensie a fost majorat, din 2004, de la 286 lei RON la 581 lei”, a mai spus Păcuraru.

Ministrul Muncii a declarat că, în ultima şedinţă de Guvern, a fost aprobat un memorandum care urmăreşte soluţionarea problemei grupelor de muncă.

„Vom face o serie de simulări pentru a găsi formula cea mai bună. Pentru anul de grupă în care s-a lucrat să se dea un coeficient care să se ducă în calculul punctului de pensie. Valorile care s-au dat până acuma şi care erau şi în proiectul meu de lege, erau nişte valori maximale. Aceste valori au dus la suma de 800 de milioane de euro. Simulând înseamnă să schimbăm coeficienţii până te duci într-un cost suportabil”, a spus Păcuraru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici