Mesajul Custodelui Coroanei după moartea preşedintelui Academiei Române: Un exemplu de simţ civic. Ionel Valentin Vlad va fi înmormântat la Belu

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis o scrisoare Academiei Române după ce a aflat de moartea preşedintelui acestei instituţii, profesorul Ionel Valentin Vlad, precizând că acesta a fost "un exemplu de simţ civic, de devotament profesional şi de rigoare academică".

1371 afișări
Imaginea articolului Mesajul Custodelui Coroanei după moartea preşedintelui Academiei Române: Un exemplu de simţ civic. Ionel Valentin Vlad va fi înmormântat la Belu

Mesajul Custodelui Coroanei după moartea preşedintelui Academiei Române: Un exemplu de simţ civic

"Am aflat cu nespusă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice, în Ajunul Naşterii Domnului, a preşedintelui Academiei Române, profesorul Ionel Valentin Vlad. Suflet delicat şi spirit de oţel, preşedintele Academiei a fost un exemplu de simţ civic, de devotament profesional şi de rigoare academică. În spatele discreţiei sale, atât de contrastantă cu societatea contemporană, Ionel Valentin Vlad a fost modern în gândire şi tânăr în aspiraţii. Coroana Română a fost unul dintre idealurile pe care le-a slujit cu graţie şi devotament. Condoleanţe doamnei Vlad şi familiei îndoliate! Dumnezeul să-l odihnească în pace", se arată în scrisoarea Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, adresată Academiei Române la aflarea veştii trecerii la cele veşnice a profesorului Ionel Valentin Vlad, preşedintele Academiei Române.

Academicianul Ionel Valentin Vlad, preşedintele Academiei Române, a murit duminică, la vârsta de 74 de ani, după o grea suferinţă, potrivit unui anunţ al forului cultural şi ştiinţific.

Miercuri, trupul neînsufleţit al academicianului Ionel Valentin Vlad va fi depus la sediul Academiei Române.

Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Academicienilor.

Academicianul Ionel Valentin Vlad a fost ales preşedintele Academiei Române în 2014, după ce, în perioada 2010 - 2014, a fost vicepreşedinte al acestui for.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici