VIDEO | Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis pentru elevi, în prima zi de şcoală: „Fiecare dintre voi veţi avea ocazia să fiţi super-eroi”

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis elevilor, în prima zi de şcoală, că are încredere în ei, chiar dacă anul acesta şcolar este unul „altfel”, în care fiecare are ocazia să fie super-erou, respectând normele de de igienă. Iohannis a avut un mesaj de încredere şi pentru dascăli.

865 afișări

„Chiar dacă astăzi începem un nou an şcolar altfel decât eraţi obişnuiţi, entuziasmul, nerăbdarea şi bucuria de a reveni la şcoală au rămas neschimbate. Trecem cu toţii printr-o situaţie care în urmă cu câteva luni ar fi posibilă doar în cărţi sau în filme. Până când vom reuşi să virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viaţă va trebui ca la şcoală să respectaţi câteva măsuri speciale concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră şi a celor dragi. Fiecare dintre voi veţi avea ocazia să fiţi un super-erou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini şi ascultă îndrumările cadrelor didactice îşi ocroteşte părinţii şi bunicii, cei mai expuşi pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi şi împreună vom trece cu bine prin această perioadă”, le-a transmis preşedintele Klaus Iohannis elevilor, în prima zi de şcoală a anului şcolar 2020 - 2021.

Iohannis a avut un mesaj şi pentru dascăli, cărora le-a spus că este convins că vor găsi resursele interne pentru a se adapta situaţiilor neprevăzute.

„Frumoasa misiune pe care v-aţi ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învăţământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfăşurării acului educaţional în condiţii sanitare cât mai sigure deopotrivă pentru elevi şi cadre didactice. Păşim cu toţii pe un teritoriu necunoscut şi tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate şi energie. Va trebui să găsiţi resurse interne şi adesea să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute. Sunt convins, însă, că veţi reuşi să îi însoţiţi pe copii în fascinanta călătorie a cunoaşterii fie că vă veţi afla alături de ei în clasă, fie la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare online. Vă doresc un an şcolar cât mai bun şi vă mulţumesc pentru implicarea voastră”, spus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici