Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu prilejul Sărbătorii de Pesah: să vă întărească în credinţă şi să ne apropie de triumful păcii

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări membrilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, cu prilejul Sărbătorii de Pesah.

273 afișări
Imaginea articolului Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu prilejul Sărbătorii de Pesah: să vă întărească în credinţă şi să ne apropie de triumful păcii

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu prilejul Sărbătorii de Pesah: să vă întărească în credinţă şi să ne apropie de triumful păcii

„Doresc să adresez felicitări conducerii şi tuturor membrilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, însoţite de urări de sănătate, pace şi prosperitate. Sărbătoarea de Pesah ne invită, an de an, să reflectăm la semnificaţia parcursului poporului evreu spre libertate, prin credinţă şi biruirea unor încercări dificile”, a transmis preşedintele României, cu prilejul Sărbătorii de Pesah.

Acesta a mai spus că pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina ne îndeamnă să dăm proba solidarităţii, exemplul grijii şi iubirii pentru aproapele nostru.

„În acest context dificil, transmit aprecierea mea pentru felul în care întreaga Comunitate Evreiască s-a alăturat, cu generozitate şi responsabilitate civică, efortului naţional de ajutorare a vecinilor noştri aflaţi în suferinţă. Fie ca Pesah să vă întărească în credinţă şi să ne apropie de triumful păcii”, a mai spus Iohannis.

Pesah este sărbătoarea religioasă a poporului lui Israel care simbolizează eliberarea din robia egipteană şi ieşirea din Egipt a fiilor lui Israel conduşi de Moise şi cei 40 de ani de peregrinare prin deşert. În timpul acestei sărbători nu se consumă pâine şi nici produse dospite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pesah,
iohannis,
iudeu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici