Meteorologi: Vremea caldă nu are legătură cu încălzirea globală. Până la 21 noiembrie temperaturile revin la normal

Meteorologii afirmă că vremea frumoasă de la începutul lunii noiembrie se datorează unui ciclon format în sud-vestul Spaniei care a adus aer cald în Europa şi nu este vreo consecinţă a încălzirii globale, anunţând totodată că temperaturile vor reveni treptat la normalul perioadei până în ziua de 21.

37 afișări
Imaginea articolului Meteorologi: Vremea caldă nu are legătură cu încălzirea globală. Până la 21 noiembrie temperaturile revin la normal

Meteorologi: Vremea caldă nu are legătură cu încălzirea globală. Până la 21 noiembrie temperaturile revin la normal (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Prognoza ne arată că vremea se va răci treptat şi că, în jurul datei de 20-21 noiembrie, temperaturile vor ajunge la normalul acestei perioade, ba chiar vor scădea puţin sub această valoare. Trebuie precizat că această încălzire a vremii, aparent neobişnuită, se datorează unui ciclon format în sud-vestul Spaniei, care aduce aer cald deasupra Europei, şi nu este o consecinţă a încălzirii globale", a declarat, miercuri, la finalul unei conferinţe de presă, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Sandu a mai spus că temperaturile neobişnuit de calde din această perioadă sunt un fenomen meteorologic "normal, cu o cauză identificată, clară", şi nu ceva "neobişnuit, nemaiîntâlnit".

Vremea în următoarele 15 zile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici