Metrorex: Datoria RATB creşte lunar cu două milioane de lei din cauza refuzului de a achita facturile

Metrorex acuză RATB că refuză să achite suma încasată şi nerestituită din martie 2013 pentru călătoriile cu metroul ale pasagerilor care folosesc cardul Activ, iar datoria creşte lunar cu două milioane de lei, în prezent regia având de plătit 21 de milioane de lei.

398 afișări
Imaginea articolului Metrorex: Datoria RATB creşte lunar cu două milioane de lei din cauza refuzului de a achita facturile

Metrorex: Datoria RATB creşte lunar cu două milioane de lei din cauza refuzului de a achita facturile (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Metrorex arată miercuri, într-un comunicat de presă, că Regia Autonomă de Transport Bucureşti a refuzat plata datoriei, pe cale amiabilă, deşi au avut loc numeroase întâlniri, toate eşuate.

Aceştia susţin că reprezentanţii RATB au refuzat să permită reîncarcarea cardului Activ prin casieriile Metrorex.

"Facem un nou apel la conducerea RATB să achite de urgenţă datoriile restante acumulate până în prezent, pentru a putea elimina în comun disconfortul creat publicului călător. Vom relua utilizarea biletelor comune RATB - Metrorex imediat ce RATB va achita debitele restante şi va oferi garanţii pentru plata facturilor curente", susţin reprezentanţii companiei.

Metrorex a anunţat că, în urma încetării contractului încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi compania de transport, începând din 14 aprilie nu vor mai fi acceptate la plata călătoriei cu metroul cardurile Activ emise şi reîncărcate de RATB şi nici biletele unice RATB - Metrorex.

De asemenea, din 14 martie nu se mai comercializează, prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou, bilete unice RATB - Metrorex respectiv, biletul unic de 60 de minute, biletul cu zece călătorii şi abonamentul de o zi.

Reprezentanţii RATB au precizat, marţi, că Metrorex a renunţat la cardurile Activ din cauza datoriilor regiei către compania de transport. Potrivit acestora, la sfârşitul anului trecut, debitul către Metrorex era de 17,3 milioane de lei, din care s-au achitat, de la începutul anului, 2.123.193 de lei, iar marţi urma să fie plătită suma de 1.993.523 de lei.

"Dorim să-i asigurăm pe partenerii noştri că RATB va depune toate efortuile pentru a-şi onora obligaţiile de plată", au aspus reprezentanţii RATB, care precizează că datoriile au rămas neachitate "nu din rea voinţă", "ci în contextul economic dificil traversat în ultimul an".

Potrivit RATB, aproximativ 25.000 de călători foloseau luna cardurile Activ. Pe cardurile Activ, funcţionale din 2006, călătorii puteau depune bani atât pentru transportul cu mijloace RATB, cât şi cu metroul.

Conducerea RATB a făcut un apel la conducerea Metrorex să revină asupra deciziei luate, pentru ca cetăţenii să poată beneficia şi pe viitor de facilităţile incluse în oferta comună.

"Apreciem că integrarea tarifară a celor doi mari operatori de transport public din Capitală este o soluţie benefică pentru publicul călător, care are la dispoziţie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport", a precizat RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici