Metrorex prelungeşte programul trenurilor

Metrorex prelungeşte, cu o oră, până la 24.00, programul de circulaţie a trenurilor în fiecare vineri şi sâmbătă, începând din 25 aprilie, ca urmare a solicitărilor călătorilor, iar costurile se vor ridica la 175.000 de lei pe lună.

314 afișări
Imaginea articolului Metrorex prelungeşte programul trenurilor

Metrorex prelungeşte programul de circulaţie a trenurilor (Imagine: Mediafax Foto)

Programul de circulaţie se va prelungi până la 24.00, vineri şi sâmbătă, ceea ce înseamnă că staţiile de metrou vor fi deschise, de fapt, până la 1.00, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

"Ultimele trenuri cu călători vor pleca din staţiile Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 către staţiile terminus ale magistralelor la orele 0.30, aceste trenuri având legături în staţia Basarab cu trenurile care circulă pe Magistrala 4 şi respectiv în staţia Eroilor cu trenurile care circulă în direcţia Industriilor", se arată în comunicat.

Costurile extinderii orarului de circulaţie a metrourilor vor fi de 175.000 de lei pe lună, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul IT&C şi Comunicare al Metrorex, Mariana Petre.

Veniturile pe care Metrorex le va înregistra în acest interval nu au fost încă estimate, deorece majoritatea pasagerilor care circulă în respectiva perioadă de timp folosesc abonamente de călătorie.

"Cheltuielile lunare pentru această extindere de o oră se cifrează la 175.000 de lei. Veniturile sunt mai greu de estimat deocamdată, fiindcă, de obicei, în acest interval călătorii folosesc abonamente. O să vedem ce vânzări de cartele vom înregistra şi apoi putem estima şi veniturile", a spus Mariana Petre.

Aproximativ 30.000 de călători folosesc reţeaua Metrorex, lunar, după ora 23.00.

Metroul transportă anual peste 140 milioane de pasageri, iar parcul de trenuri în circulaţie însumează peste 370 de vagoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici