Metrourile nu au circulat, la primele ore ale dimineţii, din cauza unei greve - VIDEO

Sindicaliştii de la metrou au început activitatea, joi dimineaţa, la ora 6.00 după o grevă de avertisment de două ore în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a nu le majora salariile.

24 afișări
Imaginea articolului Metrourile nu au circulat, la primele ore ale dimineţii, din cauza unei greve - VIDEO

Metrourile nu au circulat, la primele ore ale dimineţii, din cauza unei greve (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat, joi dimineaţa, că sindicaliştii aşteaptă ca administraţia să-i convoace la negocieri, "să aibă mandat de negociere pentru majorarea salariilor". În situaţia actuală, spune Rădoi, Guvernul vrea blocarea salarială şi încearcă în acelaşi timp să facă profitabil metroul prin scumpirea cu 300 la sută a acestuia, "pentru a nu mai da subvenţia".

"Vor să facă un preţ de taxi pe metrou", a subliniat Rădoi.

Liderul sindical a arătat că între orele 5.00 şi 6.00, zece la sută din cei 700 de mii de călători de metrou utilizează mijlocul de transport.

Joi dimineaţa, în cele 49 de staţii de metrou, reprezentanţi ai firmei de pazã a Metrorex şi membrii de sindicat au blocat trecerea clãtorilor înainte de ora 6.00, când angajaţii îşi reluau activitatea după greva de avertisment de două ore.

La ora 6.00, trenurile au fost poziţionate conform graficului normal în staţii, pentru a prelua călătorii.

În 2008, salariaţii de la metrou au beneficiat de o majorare de 20 la sută a salariilor, iar liderul sindicaliştilor de la metrou a apreciat, joi dimineaţa, că sunt şanse mici ca Radu Berceanu să dea mandat administraţiei Metrorex pentru a începe negocierile de majorare salarialã, având în vedere declaraţia ministrului interimar al Transporturilor, făcută în urmă cu o zi.

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, înaintea şedinţei de miercuri a Guvernului, că bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2009 al companiei Metrorex va primi avizul Executivului. "Cei de la metrou vor în fiecare an să aibă măriri de salarii. Stau mult acolo şi nu vor să vadă realitatea de afară. Au primit o mărire de 23% în 2008 şi cu 26% în 2009 ar fi 50% deja. Nu am cum să discut deloc despre nicio mărire salarială", a spus Berceanu.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici