Mihai Necolaiciuc, fost director al CFR, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Mihai Necolaiciuc, fost director al CFR, a fost pus sub învinuire de DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce ar fi prezentat date contradictorii într-o cauză în care a fost audiat în calitate de martor.

857 afișări
Imaginea articolului Mihai Necolaiciuc, fost director al CFR, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Mihai Necolaiciuc, fost director al CFR, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului (Imagine: Catalin Abagiu/ Arhiva Mediafax Foto)

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a ajuns luni dimineaţa la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă noile acuzaţii.

Potrivit procurorilor DNA, Mihai Necolaiciuc a fost audiat în calitate de martor, la data de 05 aprilie, într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, ocazie cu care "a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea", se arată într-un comunicat al DNA.

"Necolaiciuc Mihai a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite", mai precizează procurorii anticorupţie.

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la zece ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 1, în luna iunie a anului 2015, pentru fapte de abuz în serviciu prin care compania pe care a condus-o ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 56,7 milioane de euro, decizia nefiind definitivă.

Anterior, la data de 17 octombrie 2014, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, într-un al patrulea dosar, în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziţionarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000. A fost eliberat condiţionat în luna iulie a anului trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici