Mihai Stoica poate fi eliberat condiţionat, a stabilit Comisia Penitenciarului Jilava

Mihai Stoica poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi nouă luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni, primită în dosarul transferurilor de jucători, a stabilit, joi, Comisia de la Penitenciarul Jilava, care va trimite dosarul la Judecătoria Sectorului 4.

2271 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica poate fi eliberat condiţionat, a stabilit Comisia Penitenciarului Jilava

Mihai Stoica poate fi eliberat condiţionat, a stabilit Comisia Penitenciarului Jilava (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Mihai Stoica, fost manager general al FC Steaua, a primit aviz favorabil pentru eliberarea condiţionată, după ce Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Jilava a constatat că întruneşte condiţiile necesare, conform unor surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Penitenciarul Jilava, în urma avizului dat de comisia de liberări condiţionate, urmează să trimită dosarul Judecătoriei Sectorului 4, instanţă care va decide dacă admite sau respinge propunerea.

Decizia pe care o va lua Judecătoria Sectorului 4 nu va fi definitivă, ci va putea fi contestată la Tribunalul Bucureşti, care în final va dispune cu privire la eliberarea condiţionată. Fostul manager general al FC Steaua ar putea părăsi penitenciarul doar după o decizie definitivă privind eliberare sa condiţionată.

Mihai Stoica execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători. Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat anul trecut, alături de Stoica, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, şi pe Gheorghe Nețoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Între timp, Jean Pădureanu, George Copos şi Gheorghe Popescu au fost eliberaţi condiţionat.

Tribunalul Ilfov a decis pe 4 noiembrie, definitiv, ca fostul internaţional Gheorghe Popescu să fie eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi opt luni din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul Bucureşti.

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici