Mihail Boldea a fost suspendat din Baroul Galaţi

Deputatul Mihail Boldea a fost suspendat din Baroul Galaţi, decizia fiind motivată de faptul că acesta este "acuzat de comiterea de infracţiuni care aduc atingere prestigiului acestei profesii", a declarat, luni, decanul Baroului.

339 afișări
Imaginea articolului Mihail Boldea a fost suspendat din Baroul Galaţi

Mihail Boldea a fost suspendat din Baroul Galaţi (Imagine: Shutterstock)

"Vineri, Consiliul Baroului a decis suspendarea domnului Mihail Boldea. Decizia a fost motivată de faptul că domnul Boldea este acuzat de comiterea de infracţiuni care aduc atingere prestigiului acestei profesii", a declarat decanul Baroului Galaţi, Ion Popa.

Mihail Boldea a fost dat în urmărire internaţională, după ce instanţa supremă a emis pe numele lui, în cursul zilei de joi, un mandat de arestare preventivă în lipsă, deputatul urmând să fie căutat prin Interpol întrucât a ieşit din ţară sâmbătă, apoi a plecat cu un avion din Turcia.

Preşedintele Traian Băsescu spunea, vineri, că Mihail Boldea se afla, în urmă cu câteva ore, în Kenya, şi că el se va implica "categoric" în readucerea acestuia în ţară.

Ulterior, deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, că se află în Congo, că avea deja programată plecarea, că a comunicat în 16 martie procurorului de caz acest lucru şi a transmis autorităţilor să nu îl caute, pentru că săptămâna viitoare va veni el în ţară.

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, că a discutat cu clientul lui şi că acesta i-a spus că vine în România "mâine sau poimâine", imediat ce rezolvă problemele cu biletele de avion şi cu actele.

După ce a urmat cursurile Liceului "Vasile Alecsandri " din Galaţi, Mihail Boldea a urmat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, pe care a absolvit-o în 1998, iar în anul 2008 şi-a dat masteratul în ştiinţe penale. Încă de la încheierea facultăţii a intrat în avocatură ca stagiar, lucrând sub îndrumarea unui avocat recunoscut din Galaţi, iar în 2000 şi-a deschis propriul cabinet. A intrat în atenţia publică după ce a intervenit în dosare cu notorietate, în multe dintre acestea fiind implicate şi persoane cunoscute ca făcând parte din lumea interlopă. Este vorba despre nume precum Marian Ivan, asasinat în 2008, sau fraţii Corduneanu din Iaşi. Are însă şi apariţii în dosare cu cauze serioase, cum ar fi cel privind greva angajaţilor de la ArcelorMittal Galaţi, în care i-a ajutat pe avocaţii care susţineau cauza administraţiei combinatului siderurgic. Nu a durat mult până când a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuţi apărători din Baroul Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici