Mihălcioiu: Doi marinari români se află la bordul navei britanice capturată de piraţii somalezi

Doi marinari români se află la bordul navei britanice St James Park, capturată de piraţii somalezi în Golful Aden, a declarat, marţi, reprezentantul în România al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor, Adrian Mihălcioiu.

36 afișări
Imaginea articolului Mihălcioiu: Doi marinari români se află la bordul navei britanice capturată de piraţii somalezi

Reprezentantul în România al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor, Adrian Mihălcioiu (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Adrian Mihălcioiu a spus că din echipajul de 26 de membri ai petrolierului sub pavilion britanic fac parte şi doi marinari români - un secund şi un cadet. El nu a putut oferi alte detalii despre cei doi marinari.

Alături de marinarii români, la bordul navei se mai află ruşi, ucraineni, georgieni, bulgari, filipinezi, polonezi, indieni şi turci.

Nava St James Park, încărcată cu produse chimice, plecase din Spania şi se îndrepta spre Thailanda când a fost capturată de piraţii somalezi în Golful Aden.

Un purtător de cuvânt al Forţei Navale a Uniunii Europene (EU NAVFOR) a menţionat că nava, construită în 1993, a fost capturată în timp ce se afla în Coridorul Recomandat de Tranzit Internaţional (CRTI) şi se îndreaptă în prezent către coasta somaleză. CRTI, care este patrulat de nave internaţionale, a fost creat în februarie 2009, cu scopul de a proteja navele care călătoresc prin Golful Aden.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici