Mii de bucureşteni au cerut ajutorul ambulanţei şi SMURD

Peste 2.000 de bucureşteni au solicitat, în ultimele 24 de ore, ajutorul Servicul de Ambulanţă pentru diverse probleme de sănătate, iar aproape 1.000 au ajuns în unitatea de Primiri Urgenţe SMURD de la Spitalul de Urgenţă Floresca, cele mai numeroase apeluri fiind înregistrate seara.

15 afișări
Imaginea articolului Mii de bucureşteni au cerut ajutorul ambulanţei şi SMURD

Mii de bucureşteni au cerut ajutorul ambulanţei şi SMURD

Managerul Serviciului de Ambulanţă al municipiului Bucureşti, medicul Alis Grasu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că, în ultimele 48 de ore, au fost 2.000 de solicitări, cu 15 la sută mai puţin decât în prioada similară a anului 2008.

"Am suplimentat cu 30 la sută numărul personalului, pentru sărbătorile Pascale, dar nu a fost o solicitare aşa cum ne-am aşteptat, poate astăzi (luni după amiază n.r.) să crească numărul celor cu probleme de sănătate", a spus sursa citată.

Cei mai mulţi bolnavi, adică 270 aveau afecţiuni cardicace, 130 au fost persoane căzute în stradă, 150 colici biliare, zece accidente rutiere uşoare, 11 incendii, 46 come.

Totodată, au fost 154 lipotimii (senzaţie de pierdere a cunoştinţei) şi sincope (pierederea cunoştinţei ), dar şi 15 tentative de suicid.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a declarat că un lucru îmbucurător, în aceste două zile, este acela că echipajele au fost solicitate pentru puţine accidente ruiere şi acestea uşoare.

Cei mai mulţi bolnavi au ajuns la UPU de la Spitalul de Urgenţă Floreasca seara şi noaptea, majoritatea cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, dar şi în stare de ebrietate. Media la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a fost de 400 de prezentări pe zi, iar la SMURD aproximativ 150 de solicitări pe zi.

"De asemenea, la spital a ajuns o femeie care spunea că a fost la cules de leurdă şi a fost muşcată de o viperă. S-a dovedit că a fost muşcată de un şarpe nevenios. Au fost două cazuri de agresiune pe fondul consumului de alcool, unul dintre agresori făcând chiar uz de armă", a mai spus Opriţa.

Medicul se aşteptă ca de luni să crească numărul celor care au nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Echipajele SMURD de pe Autostrada Soarelui nu au avut nicio solicitare până luni la prânz.

Întrucât cei 11.000 medici de familie sunt liberi de sărbători, primul ajutor este acordat de cei o mie de medici de urgenţă şi de către doctorii din spitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici