MII de oameni au rămas fără curent, în urma furtunii de miercuri seara din două judeţe din ţară

Peste 17.000 de consumatori au rămas, miercuri, fără curent electric, în urma furtunii care a doborât mai mulţi stâlpi de medie tensiune în mai multe judeţe din Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1146 afișări
Imaginea articolului MII de oameni au rămas fără curent, în urma furtunii de miercuri seara din două judeţe din ţară

ZECI DE MII de oameni au rămas fără curent electric, în urma furtunii din două judeţe

Furtuna care s-a abătut asupra mai multor judeţe din Moldova în ultimele ore a pus la pământ mai mulţi stâlpi de energie electrică, iar mii de gospodării sunt, miercuri după-amiază, fără curent electric. În Bacău sunt 22 de localităţi nealimentate cu energie, iar în Vaslui şapte localităţi sunt parţial fără curent electric.

„Intervenţiile au loc de multe ori în condiţii de acces în teren foarte dificil, ceea ce face imposibilă folosirea utilajelor pentru înlocuirea stâlpilor rupţi şi transportul materialelor şi echipamentelor necesare pentru lucrările de reparaţii. În continuare executăm lucrări pentru reluarea alimentării în 22 de localităţi din judeţul Bacău, două din Botoşani, cinci din Neamţ, una din Suceava şi şapte din Vaslui", se arată într-un comunicat de presă al companiei de distribuţie a energiei electrice.

Potrivit acestora, vântul puternic a produs pagube însemnate şi în judeţul Botoşani

„Vântul intens, în rafale, a cauzat ruperea stâlpilor şi a conductoarelor electrice, precum şi deteriorarea de elemente de izolaţie şi susţinere a acestora. O situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Botoşani, unde 11 stâlpi ai reţelei de medie tensiune sunt rupţi în zona Dângeni, iar acoperişul unei clădiri a fost proiectat peste un post de transformare în localitatea Iacobeni. Şi în judeţul Bacău sunt trei stâlpi rupţi în zona Poiana Sărată", mai precizează reprezentanţii companiei.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, aproape 3.400 de gospodării nu sunt alimentate cu energie electrică, iar în Bacău, potrivit reprezentanţilor ISU, aproximativ 14.000 de consumatori sunt afectaţi de furtună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici