Video Militar american, împuşcat cu gloanţe de cauciuc la Mamaia

Un militar american aflat în timpul liber a fost împuşcat cu gloanţe de cauciuc, sâmbătă dimineaţă, într-o altercaţie pe care el şi alţi trei colegi au avut-o cu un grup de motociclişti în staţiunea Mamaia.

1043 afișări

Potrivit şefului Poliţiei Mamaia, comisarul Iulian Dode, incidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 01.00, când mai mulţi motociclişti din Călăraşi, care se plimbau pe faleza staţiunii Mamaia, au deranjat un grup de militari americani. Aceştia nu purtau uniforme, fiind în timpul orelor libere, şi merseseră în Mamaia pentru distracţie. Se pare că, la un moment dat, unul dintre militari a fost atins de către unul dintre motocicliştii care se plimbau pe faleză, iar în scurt timp cele două grupuri s-au luat la bătaie.

În timpul încăierării, unul dintre motociclişti a scos un pistol cu gloanţe de cauciuc, cu care a tras la întâmplare, unul dintre militari fiind rănit.

Acesta, împreună cu colegii lui, a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost tratat în ambulatoriu. Medicii de la urgenţă au stabilit că rănile acestuia, în abdomen şi la picioare, erau superficiale şi nu au necesitat internarea în unitatea medicală.

Comisarul Iulian Dode a mai precizat că trei dintre motociclişti au fost reţinuţi la scurt timp după comiterea agresiunii, iar cel de-al patrulea, despre care se bănuieşte că ar fi chiar cel care a tras cu pistolul, a fost prins câteva ore mai târziu.

Tinerii sunt cercetaţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar încadrarea ar putea fi schimbată în cazul în care militarul împuşcat va depune o plângere. Şeful Poliţiei Mamaia spune că arma cu care s-a tras nu a fost găsită până în prezent.

Inspectortul General al Poliţiei precizează, într-un comunicat remis, sâmbătă agenţiei MEDIAFAX, că în baza unei sesizări telefonice primite prin serviciul de urgenţă 112, în noaptea de 29/30 august, în jurul orei 1.10, poliţiştii din Mamaia "s-au deplasat pe faleza din staţiune, unde au identificat în faţa unei terase, cinci cetăţeni americani, pentru unul dintre ei fiind solicitată transportarea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în vederea acordării de îngrijiri medicale".

"Cu ocazia efectuări cercetărilor la faţa locului, poliţişti au stabilit faptul că în timp ce se aflau pe trotuarul de pe faleză, cei 5 cetăţenii americani au fost speriaţi de trecerea unor motociclete la distanţă foarte mică şi urmare a acestui fapt a avut loc o altercaţie cu cei 4 motociclişti - doi dintre aceştia folosind câte un pistol cu bile de cauciuc şi rănind pe unul dintre cetăţenii americani. De asemenea, la faţa locului au fost identificate 16 tuburi cartuş, 3 bile de cauciuc şi un arc metalic recuperator - tip încărcător", pr, arată sursa citată.

Persoana transportată la spital nu a rămas internată, fiind în afara oricărui pericol, iar celelalte persoanele implicate în incident nu au suferit vătămări corporale.

Motocicliştii care i-au atacat pe americani în Mamaia au fost reţinuţi

Cei patru motociclişti din Călăraşi, care s-au luat la bătaie, sâmbătă dimineaţă, în staţiunea Mamaia, cu mai mulţi soldaţi americani, împuşcând unul dintre ei cu gloanţe de cauciuc, au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că cei patru motociclişti, Florinel-Georgică Moldovanu, de 27 de ani, Valentin Enciu, de 29 de ani, Marius Parişu, de 27 de ani, şi Nicolae Limona, de 26 de ani, sunt suspectaţi de comiterea agresiunii, primii doi dintre ei folosind câte un pistol cu bile de cauciuc şi rănind pe unul dintre cetăţenii americani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe numele celor patru tineri au fost emise ordonanţe de reţinere, aceştia urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici