Militari care lucrau la digul de la Şiviţa, răniţi după răsturnarea camionului în care se aflau

Un camion care transporta militari în localitatea gălăţeană Şiviţa, pentru lucrări de consolidare a digului de lângă Prut, s-a răsturmat duminică, astfel că cinci militari au fost răniţi uşor.

18 afișări
Imaginea articolului Militari care lucrau la digul de la Şiviţa, răniţi după răsturnarea camionului în care se aflau

Militari care lucrau la digul de la Şiviţa, răniţi după răsturnarea camionului în care se aflau (Imagine: Florin Novac/ Arhiva Mediafax Foto)

La faţa locului au ajuns două autospeciale de la SMURD şi o ambulanţă care i-a transportat pe cei cinci răniţi la spital. Unul dintre ei are piciorul rupt. În camion se aflau 12 militari.

Militarii lucrau de 48 de ore la supraînălţarea digului din localitatea Şiviţa.

Nu se cunosc deocamdată împrejurările în care s-a produs accidentul.

Autorităţile din localitatea gălăţeană Şiviţa au decis, sâmbătă după-amiază, supraînălţarea digului de protecţie "Brateşul de Sus", în condiţiile în care nivelul râului Prut a ajuns la 619 centimetri, cu 19 centimetri peste cota de pericol.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, în prezent, 20 de pompieri şi 20 de militari lucrează la supraînălţarea digului de protecţie de pe Prut, fiind folosiţi saci umpluţi cu nisip care au rămas neutilizaţi în municipiul Galaţi, după construcţia digului de protecţie a oraşului.

Conform directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor Galaţi, Tudorel Trâmbiţaşu, digul va fi supraînălţat pe o lungime de un kilometru, iar în cursul zilei de duminică o acţiune similară ar putea avea loc pe digul de protecţie "Brateşul de Jos".

Nivelul râului Prut a crescut, în cursul zilei de vineri, cu 36 de centimetri, iar în ultimele 12 ore cu 19 centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici