Militarul ucis în Afganistan, decorat şi înaintat în grad

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a semnat, la propunerea şefului Statului Major General, ordinul de înaintare la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major erou, Aurel Marcu, informează un comunicat MAp.

1 afișare
Imaginea articolului Militarul ucis în Afganistan, decorat şi înaintat în grad

Militarul ucis în Afganistan, decorat de Băsescu cu "Steaua României"

Conform sursei citate, Teodor Meleşcanu a înaintat, de asemenea, preşedintelui României propunerea de decorare a sulocotenentului post-mortem Aurel Marcu, căzut la datorie în Afganistan, în data de 6 septembrie 2007.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, Decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, sublocotenetului Aurel Marcu, ucis în Afganistan.

"Decoraţia a fost conferită în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare-monitorizare în teatrul de operaţiuni militare din Afganistan, în care militarul român şi-a pierdut viaţa", precizează un comunicat al Preşedinţiei.

Sergentul major Aurel Marcu a decedat, joi, în provincia Zabul din Afganistan, după ce un transportor amfibiu blindat a trecut peste un dispozitiv exploziv.

Alţi patru militari din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, dislocat în Afganistan, au fost răniţi.

Sergentul major Aurel Marcu, născut în 1976 la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, era mecanic conductor de TAB şi şef echipă antiblindate la Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada" din Curtea de Argeş. Era căsătorit şi avea un copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici