Minimă de 0,9 grade, cea mai scăzută temperatură din această vară. Unde a fost înregistrată

Temperatura de 0,9 grade Celsius a fost înregistrată, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută consemnată în această vară în zonele locuite din ţară, iar mai frig a fost doar pe Vârful Omu, unde minima a fost de 0,4 grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

459 afișări
Imaginea articolului Minimă de 0,9 grade, cea mai scăzută temperatură din această vară. Unde a fost înregistrată

Minimă de 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută înregistrată în zonele locuite (Foto: Zoltan Racz / Mediafax Foto)

Minima de 0,9 grade Celsius a fost înregistrată la Staţia Meteo Miercurea Ciuc la ora 4.30, dar temperaturi foarte scăzute pentru luna iulie au fost consemnate de meteorologi în toate localităţile judeţului Harghita.

"Cel mai frig în ţară, vorbind de zonele locuite, a fost la Miercurea Ciuc: 0,9 grade Celsius. În acelaşi judeţ am avut astăzi (duminică - n.r.) de dimineaţă 1,4 grade Celsius la Joseni, 1,8 grade Celsius la Topliţa, cea mai ridicată minimă, de 6,7 grade Celsius, fiind înregistrată la Odorheiu Secuiesc. Comparând valorile minime din Harghita, putem observa că la Miercurea Ciuc a fost mai frig decât în zona montană a judeţului, la Vârful Bucin fiind înregistrată o minimă de 3,5 grade Celsius", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu.

Potrivit sursei citate, temperatura măsurată, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc este foarte apropiată de minima absolută a lunii iulie în judeţul Harghita, de zero grade Celsius, înregistrată în mai mulţi ani, începând din 1962 şi până în 2010.

Meteorologul Nicolae Rusan a spus că dimineaţa zilei de duminică a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi 12,3 grade Celsius la Târnăveni, în judeţul Mureş.

De altfel, în Mureş cea mai scăzută temperatură, de 6,3 grade Celsius, s-a înregistrat la Batoş.

În judeţul Sibiu, minimele au variat, în zonele locuite, între 9 grade Celsius, în municipiul Sibiu, şi 10,7 grade Celsius, la Boiţa, în vreme ce în zona montană minimele dimineţii au fost de 1,5 grade Celsius la Bâlea şi 8,2 grade la Păltiniş.

În judeţul Braşov, cel mai frig, 7,5 grade Celsius, a fost în localitatea Făgăraş, cel mai cald, 8,2 grade Celsius, în municipiul Braşov, iar la Vârful Omu au fost 0,4 grade Celsius.

În judeţul Alba, temperaturile minime au fost cuprinse între 6,7 grade Celsius la Câmpeni şi 9 grade la Blaj, iar în zona montană a judeţului, la Roşia Montană, cea mai mică valoare termică a zilei a fost de 11 grade Celsius.

În judeţul Covasna, cel mai frig, 4,2 grade Celsius, a fost la Întorsura Buzăului, iar cel mai cald, 6,1 grade Celsius, la Baraolt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici