Ministerul Apărării: A 17-a aeronavă F-16 cumpărată de România a ajuns în ţară

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat vineri că a 17-a aeronavă F-16 cumpărată de România a ajuns în ţară din Portugalia.

4827 afișări
Imaginea articolului Ministerul Apărării: A 17-a aeronavă F-16 cumpărată de România a ajuns în ţară

Anunţul Ministerului Apărării

Luni va avea loc la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea ceremonia de recepţie şi intrare în dotarea Forţelor Aeriene Române a ultimei aeronave F-16 Fighting Falcon din lotul de cinci care completează Escadrila 53 Vânătoare, potrivit MApN.

Aeronava, cea de-a 17-a de acest tip achiziţionată de România, a sosit în ţară joi din Portugalia.

Achiziţia noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon asigură creşterea securităţii României prin executarea permanentă a apărării spaţiului aerian naţional/NATO, pe timp de pace şi în situaţii de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliţie Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO.

Întreaga flotă de 17 aeronave urmează să fie modernizată la standardul M6.XR de către Aerostar Bacău, operator economic desemnat drept Centrul de mentenanţă pentru aeronavele F-16 din
dotarea Armatei României, care va asigura, pe lângă modernizare, şi mentenanţa aeronavelor.

Autorităţile române au semnat contracte cu Guvernul Republicii Portugheze şi Guvernul SUA pentru achiziţionarea a 12 avioane F-16. Aeronavele au fost livrate în perioada 2016-2017 - şase în septembrie 2016, trei în noiembrie 2016 şi trei în septembrie 2017. Achiziţia ultimului lot, format din cinci aeronave, ultima fiind cea sosită în România joi, a fost făcută conform Legii 237/2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici