Ministerul de Interne a sporit măsurile de securitate la graniţa cu Serbia din cauza imigranţilor - FOTO

Ministerul de Interne a anunţat că a alocat forţe suplimentare de la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie la frontiera cu Serbia după ce în această săptămână au fost depistate două încercări de trecere ilegală a frontierei de către grupuri mici de imigranţi.

2721 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Interne a sporit măsurile de securitate la graniţa cu Serbia din cauza imigranţilor - FOTO

Ministerul de Interne a sporit măsurile de securitate la graniţa cu Serbia din cauza imigranţilor - FOTO

Măsura a fost luată de către reprezentanţii ministerului condus de Petre Tobă după ce, în această săptămână, au fost depistate două încercări de trecere ilegală a frontierei verzi de către grupuri mici de imigranţi. Astfel, începând de vineri dimineaţă, pe lângă dispozitivul existent, s-au alăturat maşini de termoviziune, patrule canine şi echipe terestre suplimentare.

"În vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici