Ministerul Dezvoltării: Alte 3.510 de apartamente ANL să fie vândute chiriaşilor

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL) vrea ca alte 3.510 de apartamente construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) prin programul de locuinţe destinate închirierii să fie vândute locatarilor, după ce vor trece din proprietatea publică a statului în cea privată a statului.

127 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării: Alte 3.510 de apartamente ANL să fie vândute chiriaşilor

Ministerul Dezvoltării: Alte 3.510 de apartamente ANL să fie vândute chiriaşilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere că finanţarea programului de construcţie de locuinţe pentru tineri destinate închirierii s-a realizat şi se realizează din surse ale bugetului de stat, inclusiv din credite externe contractate şi garantate de stat, s-a prevăzut ca locuinţele să facă obiectul proprietăţii private a statului, astfel încât, la o eventuală vânzare, sumele obţinute să se constituie ca resurse bugetare destinate refinanţării programului. Sumele obţinute din vânzarea locuinţelor către chiriaşi se prevăd a fi acumulate de ANL şi utilizate pentru finanţarea unor noi locuinţe pentru tineri, destinate închirierii", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de minister.

Guvernul a decis, la jumătatea lunii mai, vânzarea a 3.321 imobile construite de ANL. Ioan Andreica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, a declarat, atunci, că peste 14.000 de apartamente ANL ar putea fi vândute chiriaşilor, iar în urma acestor tranzacţii statul ar putea câştiga câteva sute de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici