Ministerul Dezvoltării cumpără 1.358 de ambulanţe. Investiţia: 559 de milioane de lei

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a semnat luni contractele adiţionale pentru achiziţionarea a 1.358 de ambulanţe. Este o investiţie care se realizează cu fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii de sănătate.

398 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării cumpără 1.358 de ambulanţe. Investiţia: 559 de milioane de lei

Ministerul Dezvoltării cumpără 1.358 de ambulanţe. Investiţia: 559 de milioane de lei

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei (MDLPA) alocă 559 de milioane de lei pentru 1.358 de ambulanţe noi. Până în prezent au fost recepţionate peste 1.000 de ambulanţe.

„Cele 7 acte adiţionale au fost încheiate la solicitarea IGSU pentru achiziţia a 1.358 de vehicule medicale. Au fost recepţionate 1.122 de ambulanţe, dintre care 120 de autospeciale pentru transport victime multiple, 375 de ambulanţe cu dotări avansate, 505 ambulanţe cu dotări avansate care pot accesa zonele fără drum, greu de accesat şi 122 ambulanţe cu dotări înalte pentru pacienţi care necesită resuscitare sau terapie intensivă. Urmează a fi achiziţionate alte 236 de autospeciale medicale între care vor fi autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanţe pentru transport nou-născuţi în stare critică, ambulanţe pentru acces în zone foarte greu accesibile, unităţi de suport pentru accidente colective, ambulanţe specializate pentru pacienţi cu risc biologic şi 5 posturi medicale mobile”, a anunţat Cseke Attila.

Ambulanţele sunt distribuite Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din toată ţara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici