Ministerul Educaţiei a lansat rubrica „Omul sfinţeşte locul” pentru profesori

Ministerul Educaţiei a lansat pe Facebook rubrica „Omul sfinţeşte locul” pentru profesori şi deschide rubrica cu un profesor din Curcani, judeţul Călăraşi.

268 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei a lansat rubrica „Omul sfinţeşte locul” pentru profesori

„Începând de săptămâna aceasta, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei, vom fi prezenţi cu rubrica săptămânală <Omul sfinţeşte locul>”, în semn de recunoştinţă pentru oamenii care schimbă în bine comunităţile educaţionale din care fac parte. Pentru viitoarele postări, vă invităm să ne ajutaţi să-i găsim şi să le mulţumim profesorilor buni ai României, printr-o menţionare a numelor lor în comentarii (tag). Noi îi vom căuta, îi vom prezenta pe pagină şi le vom mulţumi. Reluăm, de azi, şi comunicarea pe contul de Instagram al ministerului”, informează Ministerul Educaţiei.

Rubrica este deschisă de profesorul Viforel Dorobanţu, directorul Şcolii numărul 1 din Curcani, judeţul Călăraşi.

„Şcoala din comuna Curcani (judeţul Călăraşi) este exemplul viu că există educaţie de calitate în mediul rural. În ciuda greutăţilor pe care mulţi dintre copiii din Curcani le au acasă, metodele atractive de predare şi dăruirea profesorilor îi fac să uite de griji şi să nu înceteze să viseze la un viitor frumos. Învaţă geometria şi fizica pe terenul de sport sau pătrund, la clubul de lectură, în lumea fantastică a seriei Harry Potter în şcoala-pilot din comuna cu resurse financiare puţine, dar cu oameni inimoşi”, arată ministerul.

„Arhitect al schimbărilor” la şcoala din Curcani este domnul director Viforel Dorobanţu, profesor de fizică şi de informatică, absolvent al unui masterat în management educaţional (în anul 2011), cu studii postuniversitare în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC): „Înţelegând nevoia de schimbare a şcolii româneşti şi de corelare a metodelor de predare cu nevoile copiilor, în anul 2019, directorul a început dotarea fiecărei clase cu câte un calculator şi un televizor conectate la internet prin fibră optică. Cu sprijinul mediului ONG, la şcoală şi la grădiniţă, au fost organizate cluburi de lectură pentru elevi şi pentru părinţii preşcolarilor şi ore suplimentare gratuite pentru copiii din clasele primare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici