Ministerul Educaţiei a publicat procedura de înscriere a copiilor în clasa I

Ministerul Educaţiei a publicat luni procedura privind înscrierea copiilor direct în clasa I, fără să fi trecut prin clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2016-2017.

4839 afişări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei a publicat procedura de înscriere a copiilor în clasa I

Ministerul Educaţiei a publicat procedura de înscriere a copiilor în clasa I

"Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I, pot fi înmatriculaţi, doar pentru anul şcolar 2016-2017, în clasele I deja existente, pe locurile disponibile", a anunţat Ministerul Educaţiei în procedura privind înscrierea copiilor în învăţământul primar, publicată luni pe edu.ro.

Astfel, potrivit procedurii, dacă numărul de elevi existenţi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016 este mai mare sau egal cu 25, atunci nu există locuri disponibile în clasă. Însă, dacă numărul de elevi existenţi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016 este mai mic decât 25, atunci numărul de locuri disponibile se calculează ca diferenţa între 25 şi numărul de elevi existenţi în clasă în anul şcolar 2016-2017.

Mai departe, unităţile de învăţământ vor trimite la inspectoratele şcolare judeţene (ISJ) şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), listele cu locurile disponibile pentru înscrierea direct în clasa I, până la data de 19 februarie 2016. Informaţiile cu privire la locurile disponibile la clasa I sunt afişate la sediul unităţii de învăţământ şi pe site-ul acesteia, dar sunt publicate şi pe site-ul inspectoratului şcolar. Perioada de înregistrare a solicitărilor de înscriere în clasa I a copiilor care îndeplinesc condiţiile se face între 22 februarie – 28 februarie 2016.

Depunerea solicitărilor de înscriere în clasa I se face direct la unitatea de învăţământ, neexistând posibilitatea completării online, iar în solicitare se va menţiona cauza amânării înscrierii în învăţământul primar.

Părintele poate depune o singură solicitare, fie la şcoala de circumscripţie, fie la o altă şcoală din lista unităţilor de învăţământ cu locuri disponibile. Solicitările vor fi verificate şi centralizate de unităţile de învăţământ şi transmise inspectoratelor şcolare spre avizare. La rândul lor, inspectoratele şcolare trebuie să le trimită mai departe la Ministerul Educaţiei până la data de 4 martie 2016, ora 16.00. Ministerul verifică listele cu solicitările de înscriere în clasa I şi transmite la inspectoratele şcolare aprobarea acestora până la data de 10 martie 2016.

În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 martie – 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenţei la circumscripţia şcolară.

Procedura va include şi modalitatea de comunicare către părinţi a deciziei autorităţilor din educaţie privind solicitările de înscriere în clasa I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici