Ministerul Educaţiei îşi va plăti datoriile firmelor care au executat lucrări în şcoli

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, joi, la Suceava, că fondurile pentru achitarea datoriilor pe care comunităţile locale le au către firmele de construcţii care au executat lucrări de reparaţii şi reabilitare în unităţile de învăţământ vor fi alocate în următoarele luni.

46 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei îşi va plăti datoriile firmelor care au executat lucrări în şcoli

Ministerul Educaţiei va plăti datoriile firmelor care au executat lucrări în şcoli (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că problema achitării datoriilor către firmele de construcţii care au realizat lucrări de reparaţii şi reabilitare în unităţile de învăţământ este una "foarte spinoasă", în condiţiile în care comunităţile locale au multe datorii întrucât au contractat lucrări fără să aibă resursele necesare.

Funeriu a susţinut însă că Ministerul Educaţiei îşi va achita datoriile pe care le are faţă de firmele de construcţii, alocarea fondurilor urmând să se facă în lunile următoare.

"În ceea ce priveşte datoriile ministerului şi în funcţie de resursele pe care le avem, vă asigur că vom face o alocare care să fie cât se poate de riguroasă şi de transparentă. Această alocare se va face în cursul lunilor care urmează pentru că, desigur, avem sume prevăzute în buget atât pentru lucrări în universităţi, cât şi în şcolile din învăţământul preuniversitar", a spus Daniel Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici